Qpad med avansert spillmus

Etter å ha drevet med musematter og annet spilltilbehør til pc, lanserer svenske Qpad sin første spillmus.

Publisert Sist oppdatert

Og det ser ut til at Qpad vil gjøre det skikkelig når de først prøver seg med en egen spillmus. Qpad 5K ligger nemlig an til å bli en seriøs utfordrer til en rekke av de mest avanserte spillmusene på markedet, som Roccat Kone og flere av modellene fra Razer.

Laserføleren i Qpad 5K er en svært rask sak som kan justeres fra lave 90 dpi til lynraske 5 040 dpi. Det ser ut til at 5K kun har to hastighetsinnstillinger å velge mellom, en lav og en høy. Disse to kan selvsagt finjusteres etter eget ønske i driverne, men det ser altså ut til at du ikke vil kunne velge mellom flere enn to hastigheter mens du er inne i et spill eller program. Ønsker du ytterligere justeringer må du inn i driverprogramvaren.

Vel så viktig som en rask lasersensor, er at den ifølge Qpad skal være svært responsiv og takle meget høy akselerasjon. Dermed skal musepekeren være i stand til å holde følge selv om du gjør ekstremt brå og raske bevegelser med musa.

- Vi har hatt planer om å lage en mus i flere år. Frem til nå har ikke teknologien for verken optisk eller laser levd opp til våre standarder. Med denne musen setter vi en ny standard for spillmus. Akkurat som med vårt spillhodesett passer denne musen rett inn i premiumsegmentet for spillutstyr. Jeg liker svært godt å spille med Qpad 5K, og den virker i hastigheter der tidligere lasermus ikke har klart å holde følge, sier Qpads grunnlegger, Christer Körnbäck.

Den kommende spillmusen skal fungere med både Mac og Windows, men driverne som muliggjør de avanserte innstillingene vil kun være tilgjengelig på Mac. Det er imidlertid mulig å gjøre innstillingene på en pc, for deretter å lagre dem direkte i det innebygde minnet i musen. Disse innstillingene vil deretter fungere også på Mac.

Qpad 5K kommer i salg 20. oktober. Anbefalt utsalgspris er 60 euro pluss mva, noe som fort kan bety rundt 700 kroner her til lands. Da får du i tillegg et ekstra sett museføtter med på kjøpet.