ØKER: Det blir nå en økning i produksjonen av Raspberry Pi til en million enheter i måneden. (Foto: Mark Gibbs/Network World)

Raspberry Pi-produksjonen øker til en million enheter i måneden

På grunn av de globale logistikkproblemene som oppsto i forbindelse med coronapandemien, har det vært mangel på den lille maskinen siden 2021.

Raspberry Pis administrerende direktør Eben Upton skriver i et nyhetsbrev at Raspberry Pi Foundation nå vil utvide produksjonen av ettkorts-datamaskinen til å nå opp til en million enheter per måned, melder Tom's Hardware.

På grunn av logistikkproblemer og materialmangel i skyggen av coronapandemien, har tilgjengeligheten av Raspberry Pi-enheter vært sterkt begrenset siden 2021.

I løpet av første kvartal 2023 kunne Raspberry Pi Foundation bare levere 800.000 enheter, noe som gjorde det til selskapets verste kvartal siden 2015. Tidligere kunne selskapet levere samme mengde enheter i løpet av måneden.

Ifølge Eben Upton skulle de lave tallene for det siste kvartalet spores til både begrensningene i logistikkjeden og at produksjonen var planlagt å prioritere julehandelen.

Imidlertid ser det ut til at gjenopprettingen kommer i 2023. Delvis fordi Sony har bunkret opp med deler av materialet som trengs for ikke-silisiumproduksjon.

Ifølge Eben Upton forventes 600.000 enheter å bli solgt i mai, 800.000 enheter i juni og en million enheter i juli og fremover til ordrereserven er utbedret og det vil være en generell tilgang på enkeltkortdatamaskinen igjen.