VOKSER: Netsecurity kjøper Parera og etablerer seg i Sverige. Jan Søgaard (til venstre) i Netsecurity sammen med Peter Gyulai, VD i Parera. (Foto: Netsecurity)
VOKSER: Netsecurity kjøper Parera og etablerer seg i Sverige. Jan Søgaard (til venstre) i Netsecurity sammen med Peter Gyulai, VD i Parera. (Foto: Netsecurity)

Netsecurity satser på Norden og kjøper svensk selskap

Det norske it-sikkerhetsselskapet Netsecurity kjøper Stockholm-selskapet Parera.

Publisert Sist oppdatert

Netsecurity har en ambisjon om å bli en ledende aktør i Norden innen IT-sikkerhet, skriver selskapet i en pressemelding. Strategien skal realiseres gjennom organisk vekst og oppkjøp - sistnevnte realisert med kjøpet av svenske Parera.

– Parera er en perfekt match for etablering i Sverige, som gir oss en plattform for videre utvikling av selskapet i Norden, sier daglig leder i Netsecurity, Jan Søgaard, i pressemeldingen.

Netsecurity har i løpet av 2022 ambisjon om å vokse til omtrent 100 ansatte og levere produkter og tjenester til over 600 kunder i Norden innen offentlig og privat sektor.

Sikker som en tjeneste

Parera ble etablert i 2002 og er et rendyrket konsulentselskap med en veletablert kundebase innen it-infrastruktur og sikkerhet. Netsecurity har brukt betydelige ressurser på å etablere "Security as a service", og det er denne kompetansen som nå gjør at selskapet følte tiden var moden for å utvide til Sverige.

– Vi har utviklet tjenester innen cybersikkerhet som enkelt kan leveres i nye markeder. Det gjør oss mer dynamiske og i stand til å håndtere kunder av ulik størrelse med veldig ulike behov, sier Søgaard.

Daglig leder i Parera Peter Gyulai ser frem til å jobbe med it-sikkerhet sammen med Netsecurity.

– Cyber-trusselen er åpenbar for de aller fleste selskaper, men det finnes få aktører som har kommet like langt i utviklingen av tjenester som Netsecurity. Vi har allerede betydelig kompetanse og kundebase innen it-infrastruktur. It-sikkerhetsløsningene Netsecurity tilbyr, enten det er testing av systemer, overvåkning eller hendelseshåndtering ved angrep kompletterer våre eksisterende kompetanser og gjør at vi kan være en enda mer relevant partner for våre kunder, sier Gyulai.