Asger Hattel, daglig leder i Signicat (Foto: Signicat)
Asger Hattel, daglig leder i Signicat (Foto: Signicat)

Signicat blir tilgjengelig på europeisk ID-portal

Inngår samarbeid med Auth0.

Publisert

Signicat blir tilgjengelig på den europeiske Auth0 Marketplace. Integrasjonen gjør det mulig for Auth0-kunder å innrullere og autentisere brukere gjennom over 30 tredjeparts elektroniske identitetstjenester (eID-er) på Signicats digitale identitetsplattform.

Ifølge Signicat krever løsningen lite konfigurasjon, slik at bedrifter enkelt kan legge til støtte for en rekke europeiske eID-metoder som BankID (Norge, Sverige), MitID (Danmark), Der Neuen Personalausweis (Tyskland), Itsme (Belgia), IDIN (Nederland), Smart-ID (Baltikum), Mobil-ID (internasjonl) og mer.

– Det er viktig for oss å samarbeide med Auth0, en ledende identitetsplattform som deler en lignende visjon om å gi sikker tilgang for alle. Begge organisasjonene jobber for å forbedre sikkerheten og tilliten på nettet, og dette partnerskapet vil sikre at våre felles kunder får sikre og friksjonsfrie digitale identitetsløsninger. Kostnaden og graden av modenhet varierer fra land til land, samtidig som vi ser at flere og flere land tar i bruk eID-løsninger. Norden er et godt eksempel på et velfungerende digitalt identitetsmarked, sier Asger Hattel, administrerende direktør i Signicat, i en pressmelding.

Verdifull partner

– Auth0s integrasjon med Signicat gjør det enkelt for programutviklere å legge til støtte for europeiske eID-løsinger, og gi kundene sine en praktisk måte å få tilgang til tjenester med en elektronisk ID de allerede kjenner og stoler på. Vi er glade for å ha Signicat som en kvalifisert og verdifull partner på Auth0 Marketplace og utvide produktstøtten vår for europeisk innovasjon, sier Cassio Sampaio, produktsjef hos Auth0.

Signicat er eid av investeringsfondet Nordic Capital og har hovedkontor i Trondheim.