SKY: Vmware leverer skytjenester til Sykehusinnkjøp. Her ved administrerende direktør Andy Stevens. (Foto: Vmware)
SKY: Vmware leverer skytjenester til Sykehusinnkjøp. Her ved administrerende direktør Andy Stevens. (Foto: Vmware)

Sykehusinnkjøp inngår gigantavtale for sky

Sykehusinnkjøp inngår avtale på 225 millioner med Vmware og Atea.

Publisert Sist oppdatert

It-selskapene Vmware og Atea har inngått en rammeavtale med Sykehusinnkjøp for å levere neste generasjons helsetjenester til alle helseregionene. Avtalen er verdsatt til 225 millioner kroner og skal sikre raskere, bedre og tryggere helsetjenester i alle landets helseforetas

– Helseregioner i hele Norge har de siste årene bygget sin digitale infrastruktur på Vmware-teknologi. Men mange av applikasjonene er ikke tilpasset offentlige skytjenester, derfor skal vi nå bistå Helse-Norge med å etablere en egen intern sky. Målet er å levere egenproduserte ikt-tjenester raskere og rimeligere ved hjelp av selvbetjening og automatisering, sier Andy Stevens, Norgessjef i Vmware, i en pressemelding.

I helsesektoren er det viktig at tjenester er tilgjengelige, og dermed er denne nye avtalen en ekstra trygghet for sektoren. Blant annet persondata må sikres godt hos en offentlig tjeneste som håndterer sensitive data.

Tilgjengelighet er kritisk

– Vi anser denne avtalen som en stor tillitserklæring. I tillegg betyr det noe ekstra å kunne bistå en virksomhet med en så viktig og samfunnskritisk rolle. Pasientkritiske tjenester må være tilgjengelige og sikre, og i dag kjører vi disse tjenestene for virksomheter og pasienter på en plattform av Vmware-teknologi, sier Ole Petter Saxrud, administrerende direktør i Atea Norge.

Det pågår også en modernisering av gamle systemer slik at de fungerer med nyere tjenester. En felles plattform må kunne integreres mot offentlige skytjenester som for eksempel Azure, CCP, IBM, AWS og Oracle, uten at det går på bekostning av personvern og regulatoriske krav.

Avtalen trådde i kraft i januar 2022 og har en varighet på tre år.