TEST: Steelseries Shift: Cataclysm og WoW Cataclysm MMO Mouse - Steelseries til WoW-folket

Det er ikke alle spill forunt å få eget, spesialtilpasset utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Med over 12 millioner brukere er World of Warcraft (WoW) det største spillet av sitt slag, og et av de mest spilte og kjøpte uansett sjanger. Spillet har vært en gullgruve for utviklerne og utgiveren. Med en så stor brukerbase å ta av, er det ikke rart at utstyrsprodusentene også ser at det kan være penger å tjene. Vi har tatt en titt på Steelseries tilbud til WoW-spillerne, som så langt består av mus, tastatur og musematter, og som ble lansert i forbindelse med at Blizzard slapp utvidelsespakken Cataclysm.

WoW-tilbehøret fra Steelseries er designet slik at det er lett å dra kjensel på elementer fra storspillet – i tillegg til at WoW og Cataclysm-logoen selvsagt er på plass.

Selve tastaturet er egentlig et Shift-tastatur, og er for så vidt ikke helt nytt. Nytt er imidlertid at det nå leveres med tastaturflate tilpasset World of Warcraft Cataclysm, i tillegg til en til normal bruk. Steelseries Shift er egentlig en videreutvikling av Zboard, som ble laget av et canadisk selskap som senere ble kjøpt opp av danske Steelseries. Felles for Zboard og Shift er at du kan bytte mellom forskjellige tastaturflater. I det du løsner en flate og setter på en annen vil driverne automatisk registrerer hvilken flate du har lagt på, og endre oppsettet deretter.

TEST:

Logitech Gaming Keyboard G510 - Ny miks av gamle slagere

 

Forbedret byggekvalitet

Vi har tidligere brukt Zboard, og den største forskjellen med Shift er at byggekvaliteten føles langt bedre. Taster som var litt skranglete og plast som virket litt sprø er erstattet av langt strammere og mer solide deler. Til vanlig bruk virker Shift omtrent som et vanlig tastatur, med relativt behagelig tasterespons. En del vil nok imidlertid synes det er uvant med mellomromstasten, som er delt i to – siden tasteflaten skal kunne brettes sammen for enklere lagring.

Rundt tastene på den spesialtilpassede WoW Cataclysm-flaten er det flammer, lava, ildsprutende drager og selvsagt den tidligere nevnte logoen. Under alle F-tastene står det hvilke kommandoer de utfører i spillet. På resten av tastene står det hvilke kommandoer de utfører, i tillegg til de vanlige tallene og bokstavene. Talltastaturet er erstattet med runde taster som gir tilgang til blant annet Raid- og kommunikasjonsfunksjoner. Det er altså mye det samme som om du bruker et vanlig tastatur, bare at du her lett kan se hva tastene gjør.

 

 

 

Tastaturet er utstyrt med et lite knippe programmerbare ekstrataster. Øverst på selve tastaturenheten sitter det åtte makroknapper, samt tre knapper som gjør at hver av de åtte knappene kan ha tre funksjoner. Du kan programmere makroknappene via driverprogramvaren, som er påkrevet for at tastaturet skal fungere skikkelig, eller ved hjelp av en opptaksknapp på selve tastaturet. Ellers er det knapper for medieavspilling og justering av lydnivå.

TEST:

Multicom Kunshan P150 - Rå bærbarytelse til en pen pris

 

For de som eventuelt ikke er noen store tilhengere av WoW, får man også Shift med andre tasteflater, for eksempel tilpasset skytespill eller strategispill. Vår erfaring fra tidligere er at de ekstra tasteflatene er morsomme en liten stund, men at vi fort gikk lei av å bytte ut hver gang vi skulle spille. Eller så glemte vi det rett og slett. Hvis du er virkelig hektet på WoW, og det er det jo en del som er, kan det ha noe for seg. Men for de som liker å bytte mellom flere spill, blir det ofte mer styr enn det er verdt – og det fungerer egentlig vel så greit med et vanlig tastatur.