FEM MILLIONER: Innsamlingsaksjonen Nerdaid, til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i Ukraina passerte fem millioner kroner.
FEM MILLIONER: Innsamlingsaksjonen Nerdaid, til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i Ukraina passerte fem millioner kroner.

Norsk it bryr seg – Nerdaid passerte fem millioner

– Håper norske bedrifter sørger for inntekter til alle sine ukrainske utviklere.

Publisert Sist oppdatert

uDen spontane innsamlingen Nerdaid, som i sin helhet går til inntekt for Røde Kors sitt hjelpearbeid i Ukraina, viser at norsk it-bransje bryr seg om Ukraina. I natt passerte innsamlingen fem millioner på en uke.

Et raskt blikk på spleis-siden viser med all tydelighet at den russiske invasjonen preger hele norsk it-bransje dypt. It-båndene mellom våre to nasjoner er også sterke. Ukraina har levert mye kapasitet av høy kvalitet til norsk it-bransje, og it er en viktig eksportnæring for Ukraina.

– Det er fantastisk at et nerde-initiativ kan samle inn over fem millioner på bare en uke. Ukraina er nært oss, og jeg tror mange i norsk it-bransje har hatt personlig kontakt med ukrainske medarbeidere, sier initiativtakeren bak spleisen, Erlend Schei til Computerworld.

Større

Det er fryktelig å se en nasjon legges i grus, og Schei er rørt av det sterke engasjementet han ser. Akkurat nå handler alt om å hjelpe den akutte situasjonen, men Schei håper at norsk og internasjonal it-bransje gjør enda mer under og etter krisen.

– Jeg håper engasjementet for Nerdaid er et tegn på at verdens it-bransje virkelig bryr seg om Ukraina. At ukrainske it-arbeidere kan føle seg trygge på at it-verden ikke rømmer landet, men heller bidrar til trygge it-arbeidsplasser der, både gjennom og etter denne forferdelige krisen, sier han.