KANALFOKUS: Årets Canalys Channel Forum vil fokusere på utfordringene og mulighetene de nye teknologiene har ført med seg. (Foto: Canalys)
KANALFOKUS: Årets Canalys Channel Forum vil fokusere på utfordringene og mulighetene de nye teknologiene har ført med seg. (Foto: Canalys)

Digitalisering endrer it-kanalen

Analyseselskapet Canalys er spesialister på it-kanalen. 3-5. oktober samler de analytikere, produsenter, distributører og forhandlere til sin årlige konferanse i Venezia.

Publisert Sist oppdatert

Canalys Channel Forum EMEA går i år av stabelen for 10. gang. Canalys’ event er et av bransjens største og mest dedikerte fora som utelukkende har it-kanalen i fokus. Mens dette forumet tidligere ikke har fått all verdens oppmerksomheten i den norske kanalen, har fagbladet IT-Bransjen i år gått inn som mediepartner. Selv om det er første gang for IT-Bransjen, har flere store norske distributører hatt tradisjon for å dra på konferansen sammen med forhandlere og partnere.

Om vi skal tro Canalys, er den digitale transformasjonen kun i sin spede begynnelse. Derfor vil de i år spesielt sette søkelyset på de forskjellige trendene og strømningene i markedet som peker seg ut for framtiden.

Det nye it-landskapet

Limitless landscape - et uendelig landskap - er årets tema, der blikket rettes mot de toneangivende teknologi- og forretnings-trendene og hvordan de bidrar til å forandre dagens digitale landskap. Disse trendene inkluderer på forbrukersiden teknologien rundt kunstig intelligens og selvgående biler, mens sikkerhetsløsninger og intelligente bygg peker seg ut på bedriftssiden.

Ifølge Canalys har alle løsningene og produktene i kjølvannet av tingenes internett ført til en eksplosjon i den eksisterende datamengden. Med denne konstant økende strømmen av data følger et voksende behov for lagringsløsninger. Et økende antall dataangrep må møtes med nye typer sikkerhetsløsninger. Selve nettverks-infrastrukturen er også i støpeskjeen som en følge av utfordringene som tingenes internett fører med seg.

Canalys kjører sitt arrangement på tre ulike kontinent. I Venezia samles kanalrepresentanter fra EMEA-markedet. Hovedtalerne kommer fra Dell EMC, HPE, HP og Lenovo. Disse vil også delta i gruppediskusjoner og plenumdiskusjoner gjennom eventet, som også omfatter 1:1-møter.

I neste utgave av fagbladet IT-Bransjen som kommer medio november vil du kunne få med deg høydepunktene fra Canalys Channel Forum EMEA.