NYHETER:

Java 22 er lansert

Oracle lanserer Java 22

Bedre ytelse, stabilitet og sikkerhet.

Den nye versjonen inneholder 12 JDK Enhancement Proposals som forbedrer ytelsen, stabiliteten og sikkerheten til Java-språket og utviklingsplattformen.

Oracle har kunngjordt tilgjengeligheten av Java 22, den nyeste versjonen av et av verdens mest utbredte programmeringsspråk og utviklingsplattform.

Java 22 (Oracle JDK 22) inneholder ifølge Oracle tusenvis av ytelses-, stabilitets- og sikkerhetsforbedringer som hjelper utviklere med å øke produktiviteten, drive innovasjon og akselerere veksten i organisasjonen. Forbedringene omfatter forbedringer av Java-språket, API-ene og ytelsen, samt verktøyene som inngår i Java Development Kit (JDK).

Utstrakt samarbeid

Java 22-versjonen er resultatet av et kontinuerlig samarbeid mellom Oracle og andre medlemmer av det verdensomspennende Java-utviklermiljøet via OpenJDK og Java Community Process (JCP). I tillegg til de nye forbedringene og funksjonene støttes Java 22 av Java Management Service (JMS) - en tjeneste i Oracle Cloud Infrastructure (OCI) - som tilbyr en enhetlig konsoll og et dashbord som hjelper organisasjoner med å administrere Java-kjøringstider og -applikasjoner lokalt eller i en sky.

Mer informasjon om funksjonene i Java 22 finner du her.

De nye forbedringene i Java 22 gjør det mulig for flere utviklere å raskt og enkelt bygge og levere funksjonsrike, skalerbare og sikre applikasjoner som hjelper organisasjoner over hele verden med å skape vekst," sier Georges Saab, senior vice president for Oracle Java Platform og styreleder for OpenJDK. 

Du finner hele pressemeldingen her: https://www.oracle.com/news/announcement/oracle-releases-java-22-2024-03-19/