TEST: 

MED SKJERM: JBL Tour Pro 2 er komfortable med god lyd. Rosinen i pølsa er likevel etuiet med egen berøringsskjerm. (Foto: produsenten)

Ørepropper med unik vri

JBL Tour Pro 2: De nye øreproppene til JBL kommer med egen berøringsskjerm. Er dette egentlig praktisk, eller blir det kun en gimmick?

 I pakken får du alt som forventet: en USB-C til USB-C-lader og et par forskjellige propper. 

Førsteinntrykket: Det første jeg la merke til var at, til tross for den ekstra skjermen, så føltes ikke esken til øreproppene så stor som jeg hadde forventet. Til tross for at den er på den litt større siden, får den fint plass i lomma. 

Selve proppene føles også bra, og designet ligner på AirPods Pro. De sitter godt i ørene og er komfortable å ha på. 

Den 1,45-tommers LCD-berøringsskjermen føles akkurat stor nok til det den er ment for, og det er enkelt å navigere gjennom. 

Funksjoner

Her har vi ørepropper som er fulle av funksjoner - alt fra lydkansellering, ambient aware (for fokus på omgivelsene), innebygd stemmeassistent og mye mer. JBL Tour Pro 2 har også multipoint connectivity, som betyr at du kan bruke dem på flere enheter uten problem. Du kan også tilpasse mye etter din egen smak: som skjermstyrkr, personlig touch-controller og mer. Det meste av dette kan gjøres direkte fra skjermen på etuiet. 

Full liste over hva du kan gjøre på etuiet:

  • Medieavspilling (pause, start, spol, neste eller forrige) 
  • Volumkontroll 
  • Bytte mellom ANC, Ambient og Talkthru-moduser 
  • Equalizer-forhåndsinnstillinger 
  • Timer 
  • Spatial Sound 
  • Skjermstyrke 
  • Bytte mellom bakgrunner 
  • Skru Voiceaware av/på 
  • Skru av/på autoplay pause 
  • Vise forhåndsvisninger av meldinger 
  • Find my buds 
  • Lommelykt 

Man navigerer gjennom modusene med en svipe-bevegelse, og du har mulighet til å tilpasse hva som skal vises og i hvilken rekkefølge. 

Lyd og batteri

Først og fremst vil jeg si at lydkvaliteten er bra, med en solid bass, klare stemmer og instrumenter. Med EQ kan du også tilpasse lydprofilen til dine preferanser eller ulike sjangere. 

Når det kommer til lydkanselleringen, er den ikke dårlig, men den ligger likevel bak ørepropper som AirPods Pro og Bose QuietComfort i samme prisklasse. Du kan også bruke adaptiv støykansellering, som tilpasser seg etter hvor mye lyd du har rundt deg. 

Ambient-modusen, som gjør at du kan høre lyder rundt deg tydeligere, fungerer også veldig bra. Mikrofonen er også god: stemmer høres klart, og bakgrunnsstøy dempes effektivt under telefonsamtaler. Spatial Sound, som lar deg høre lyden rundt hele hodet, uansett hvor enheten befinner seg, fungerer greit. Likevel føles det litt som en gimmick mer enn noe annet. 

JBL Tour Pro 2 har imponerende batteritid på hele syv timer med støydemping på, og 10 timer uten. Etuiet gir ekstra 30 timer. Til tross for at dette avhenger av hvor mye du bruker displayet, er det imponerende med tanke på skjermen. Øreproppene kan også lades raskt med hurtiglading. 

Konklusjon

Er den ekstra berøringsskjermen noe man trenger på et par ørepropper? 

Personlig fant jeg skjermen nyttig. Om man liker å bytte mellom innstillinger, lar dette seg enkelt gjøre, uten å måtte ta opp telefonen. 

GODE: Proppene sitter godt i ørene og er komfortable å ha på.

Dette er solide propper, som har alle de nødvendige funksjonene. Prisen er noe høy, og ligger på rundt 2500 kr, men helt klart verdt det om du ønsker ørepropper med skjerm. Alt i alt et bra par med ørepropper.