ORGANISASJONEN: August Baumann slutter, og Charlotta Rehma blir fungerende administrerende direktør i TeliaSonera. (Skjermdump: TeliaSonera)

August Baumann går av

Slutter på dagen etter 15 år i TeliaSonera.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skjønner det er lett å trekke frem konspirasjonsteoriene når det offentliggjøres at jeg går av i dag. I går gikk jo kommunikasjonsdirektøren av, og vi har jo lenge forhandlet om kjøp av Tele2, sier Baumann til Digi, men forsikrer om at dette ikke er tilfelle.

Tidligere i dag ble det sendt ut en pressemelding der det stod at August Baumann forlater stillingen som administrerende direktør for TeliaSonera. Charlotta Rehman, som i dag leder området for Business Development og Wholesale i NetCom, vil inntil videre være fungerende administrerende direktør.

August Baumann har jobbet for TeliaSonera Norge i ulike posisjoner i nesten 15 år hvorav ti år som administrerende direktør.

I pressemeldingen stod det ikke noe om hvorfor Baumann går av.

-Vi er blitt enige om at August Baumann vil forlate TeliaSonera. Jeg ønsker ham lykke til med fremtidige utfordringer, sier Robert Andersson, EVP Head of Region Europe TeliaSonera, i pressemeldingen.

Pressekontakt Iréne Krohn forteller til E24 at grunnen til at Baumann slutter på dagen skal være et resultat av en diskusjon som har foregått over lengre tid, og at det er det beste for begge parter at Baumann nå forlater sin stilling.

På spørsmål om hva denne diskusjonen – eller uenigheten – har gått på, sier Krohn at hun ikke kan svare på det.

– Det er en diskusjon mellom styret og Baumann som ikke jeg har vært en del av, og jeg kan derfor ikke si noe om det, sier Krohn til E24. 

Baumann forklarer til Digi at dette er noe han har tenkt på lenge.

-Jeg har vært i Netcom i 15 år og ti år som toppleder. Da er det på tide å prøve noe annet i livet, sier han.