SAMARBEIDSPARTNERE: Per Einar Dybvik (t.v.) i Startuplab og Tomas Martin Holtan i Kartverket håper samarbeidet kan bidra til å hjelpe frem flere nye oppstartsbedrifter. (Pressefoto: Kartverket)

Vil dyrke fram teknologibedrifter

Kartverket og Startuplab har inngått samarbeidsavtale. Nå skal de jobbe sammen for å dyrke frem vekstkraftige teknologibedrifter.

Publisert Sist oppdatert

En nylig inngått avtale innebærer at Kartverket blir en av Startuplabs hovedsamarbeidspartnere.

Per Einar Dybvik, partner i Startuplab, mener at Kartverket med sin kompetanse og åpne datakilder kan spille en viktig rolle for å hjelpe frem flere nye oppstartsbedrifter. 

- Nøyaktige og rike kart- og posisjoneringsdata åpner for mange nye anvendelser og tjenester spesielt innenfor mobilitetsområdet som droner, selvkjørende biler, ruteplanlegging eller andre produkter som stiller store krav til kvalitetssikrede data, sier han i en pressemelding. 

Tilgjengelighet

Kartverket har jobbet mye med innovasjon de siste årene. Blant annet har etaten arrangert idekonkurransen #hack4no sammen med Difi, der både Kartverkets og en rekke andre etaters data er blitt brukt i innovative digitale løsninger.

Nå håper Kartverket at de ved å jobbe med oppstartsbedrifter kan få tilbakemeldinger om hvordan kartdataene kan gjøres mer tilgjengelige.

- Alt skjer et sted. Derfor er kart- og stedsdata så sentralt i det meste som utvikles av nye digitale løsninger, og derfor tar vi et ansvar for å bistå oppstartsbedrifter med å høste av den store ressursen som Kartverkets tjenester og databaser er, sier formidlingsdirektør Tomas Martin Holtan i Kartverket.

Han forteller videre i pressemeldingen at Kartverket følger den teknologiske utviklingen tett for å forstå og sørge for at deres teknologi og data kan tilpasses framtidens behov, og at de derfor understøtter teknologisk utvikling og bruk av stedsrelaterte data og posisjonering.