DESTRUKTIVT: Ikke alle amerikanere er fan av det kinesisk-eide sosiale mediet Tiktok. (Foto: Unsplash)

Kaller Tiktok digital fentanyl: – vanedannende og destruktivt

Det diskuteres stadig i Washington om hva slags linje USA skal legge seg på ovenfor det kinesisk-eide sosiale mediet.

– Det er svært vanedannende og destruktivt, og vi ser urovekkende data om den etsende effekten av konstant bruk av sosiale medier, spesielt på unge menn og kvinner her i Amerika, uttalte den republikanske senatoren Mike Gallagher til NBC på søndag. Det melder CNN.

Han mener Tiktok er et digitalt fentanyl som blir levert til amerikanere fra kinesiske myndigheter. Det er koblingen til Kina gjennom det kinesisk-eide Bytedance, eieren av Tiktok, som bekymrer mange amerikanske politikere. Tiktok har ikke kommentert de nyeste uttalelsene fra Gallagher.

Stor makt

Da han var president, forsøkte Trump å stanse bruken av Tiktok i USA, men mislykkes. Gallagher vil også at Tiktok skal bli bannlyst i USA.

– Vi må spørre om vi vil at Kinas kommunistparti skal kontrollere det som er på nippet til å bli det mektigste medieselskapet i Amerika, sa han til NBC. Gallagher støttet forbudet mot TikTok på offentlige enheter og sa at USA burde «utvide forbudet nasjonalt».

Før jul ble det kjent at det jobbes med en ny lov som vil treffe Tiktok: amerikanske politikere stiller seg bak et nytt lovforslag som kan blokkere alle transaksjoner med sosiale medier som er i eller under påvirkning fra Russland og Kina.

Tiktok har blitt kalt en potensiell trussel mot nasjonal sikkerhet av amerikanske beslutningstakere. Siden 2020 har Tiktok jobbet med amerikanske myndigheter om en bruk av appen som sikrer nasjonale sikkerhetshensyn og samtidig lar amerikanske brukere fortsette sin tilstedeværelse på appen.