TEST: Roccat Savu - liten og presis optisk mus

Roccat går mot strømmen med tilsynelatende enkel, optisk mus.

Publisert Sist oppdatert

Da vi testet det tyske selskapet Roccats første mus for over tre år siden, hentet vi frem en sekser i karakter. Siden den gang har vi testet både oppturer og nedturer fra selskapet.

Denne gangen fikk vi levert noe som så ut til å bli en litt midt-på-treet-opplevelse, men som viste seg å være noe ganske annet.

Roccat Savu er en liten, stilig og behagelig mus med optisk sensor og kun to ekstra knapper – og selvsagt «diskolys» i i skiftende farger i bakkant. Det høres ikke fryktelig spennende ut, men takket være Roccats «Easy-Shift+»-funksjon, som gir knappene på musa en ekstra funksjon, er Savu mer avansert enn man kunne tro.

TEST:

Qpad OM-75 Pro Gaming Optical Mouse - Tilbake til fremtiden

 

En av knappene settes til å være funksjonsknapp, så kan du kombinere denne med de andre knappene, og rullehjulet, for å få ekstra funksjonalitet. Det fungerer overraskende bra, og gjør at Roccat Savu er på nivå med andre avanserte mus. I driverne til musa har Roccat også lagt til en litt snål funksjon. Du kan nemlig tjene "achievments" etter hvert som du bruker musa. Etter et gitt antall klikk på knappene, bevegelser på rullehjulet eller meter du har beveget musa gir en stemme deg plutselig beskjed om at du har tjent en ny slik "achievment". Ikke veldig nyttig, men litt annerledes og morsomt. Du kan selvsagt dele disse med venner, for eksempel via Facebook.

Optisk i stedet for laser

Det andre elementet som skiller Savu fra de fleste spillmusene på markedet, er at Roccat har valgt å utstyre den med en optisk sensor som er god for hastigheter opptil 4 000 dpi. Det er mulig å bytte dpi-nivå, men kun til et av fire forhåndsinnstilte nivåer, 400, 800, 1 600 og 4 000 dpi.

Roccat Savu overrasker i bruk. Den optiske sensoren er meget presis og jevn. Bevegelser er silkemyke og dønn presise. Vi har blant annet latt Savu prøve seg en god dose timer i Battlefield 3, og det fungerte meget bra.

Konklusjon

Nok en gang lar vi oss overbevise av en tilsynelatende enkel mus. Forrige gang det skjedde var det også en optisk sensor med i bildet. Presisjonen er helt på topp, og bevegelsene er jevnere enn vi normalt opplever med selv de mest avanserte lasermusene. Vi savner imidlertid finjustering av dpi.

Roccat Savu byr i tillegg til den smarte «Easy-Shift+»-funksjonen som nær dobler antallet knappefunksjoner. Og det til en pris som ikke er spesielt skremmende.

TEST:

Mekaniske tastaturer - Toppmoderne med gammeldags innmat