Flere HP-maskiner til Kongsberg Maritime

HP skal levere spesialtilpassede pc-er til Kongsberg Maritime for 45 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Kongsberg Maritime inngikk i mai 2006 en avtale med HP om kjøp av spesialkonfigurerte pc-er, til bruk i deres maritime løsninger, for nærmere 35 millioner kroner. Selskapene inngår nå en ny pc-avtale til samme bruksområde, med en ramme på om lag 45 millioner kroner.

Kongsberg Maritime selger automasjonsløsninger til skip og offshoreinstallasjoner over hele verden. I disse løsningene inngår det stasjonære pc-er som blir utplassert på de ulike installasjonene. I samarbeid med det britiske selskapet Mariner Systems leverer HP pc-er sertifisert til dette bruksområdet.

– Vi har suksess i salget av automasjonsløsninger til skip og offshoreinstallasjoner der pc-er inngår. Kongsberg Maritime har god erfaring med pc-er fra HP og opplever at disse er av høy kvalitet og at de er driftsikre. Vi er også fornøyd med HPs globale leveranse- og supportapparat, noe som gjør det naturlig for oss å fortsette dette samarbeidet, sier Svein Johnny Pedersen, innkjøpsansvarlig i Kongsberg Maritime i en pressemelding.

Avtalen baserer seg på en direktemodell mellom HP og Kongsberg Maritime, der Kongsberg Systec er tilknyttet som implementeringspartner. Kongsberg Maritime har verdensomspennende supportavtaler med sine kunder på totalløsningene som leveres, og får supportbistand fra HP. Gjennom et unikt konfigurasjonssystem garanterer HP for identisk konfigurasjon på alle pc-ene.

Les om andre kontrakter i Bransje.