Slik finner du produktnøkkelen

Lei av å lete etter esken med produktnøkkelen? Her er det du trenger for å finne produktnøkkelen et annet sted.

Publisert Sist oppdatert

BRUKERTIPS: Trenger du å installere Windows eller Office på nytt, men du finner ikke produktesken eller -nøkkelen? Fortvil ikke, ved hjelp av dette verktøyet kan du finne produktnøkler raskt og enkelt.

Det er en ganske vanlig prosedyre for applikasjoner som krever lisensnøkler å lagre nøklene i Windows-registeret. Problemet er å vite hvor i registeret man skal lete. Alle som har forsøkt å rote i Windows-registeret vet hvor stort, kryptisk og tidskrevende det kan være. Jo da, man har en søkefunksjon, men man kommer ikke så veldig langt hvis man ikke vet hva man skal lete etter.

Overlat jobben til Keyfinder

I stedet for å gjøre denne jobben selv, kan arbeidet settes ut til Keyfinder i stedet. Det er i praksis hva dette verktøyet gjør. Det søker gjennom registeret etter produktnøkler som måtte ligge lagret der.

Gratisversjonen som vi har testet, kan gjenkjenne produktnøkler fra 300 programmer, mens den mer profesjonelle utgave, Recover Keys, visstnok skal klare 3000 programmer. Vi kan naturligvis ikke liste opp alle, men nøyer oss med å si at de mest solgte programmene er støttet. Andre viktige forskjeller mellom gratis- og betalutgaven er at sistnevnte utgave kan gjenopprette oppdagede nøkler, mens førstnevnte kun klarer å hente dem frem.

Nøkler som er blitt funnet kan enten eksporteres til en ren tekstfil eller til en kommaseparert fil. Sistnevnte format kan være aktuelt dersom man har tenkt til å bearbeide verdiene i for eksempel et regnearkprogram.

Nyttig hjemme

Du må ikke nødvendigvis være i knipe for å ha behov for et produktnøkkelverktøy som Keyfinder. Vi synes at produktet var veldig nyttig i forbindelse med å samle inn produktnøkler som var lagret på maskiner i husholdningen. Kanskje spesielt på de maskinene der programmer og operativsystem allerede var forhåndsinstallert. I stedet for å skru av den bærbare, ta ut batteriet og titte under batteriet for å notere seg produktnøkkelen, ble Keyfinder benyttet. Produktnøkler som ble funnet, ble eksportert til et regneark som senere ble lastet opp til Google Dokumenter.

Det er ingenting i veien for å benytte verktøyet til samme formål i bedriftssammenheng. Bedrifter som ikke har fullstendig oversikt over de ulike lisensnøklene som er installert på hvilke maskiner, har nå en gyllen mulighet til å gjøre dette helt kostnadsfritt.