GLADE: Serit skal levere 5000 klargjorte pc-er til de videregående skolene i Agder. – Vi takker for tilliten og gleder oss til å sette i gang, sier markedsansvarlig Jørgen Stokkan (t.v) og salgsansvarlig Tor Olav Slettum. (Foto: Serit)

It-selskapet Serit vant kjempekontrakt

Skal levere pc-er til elever ved videregående skole i Agder.

Publisert Sist oppdatert

Hele 5000 maskiner skal it-selskapet Serit levere ut høsten 2019. Kontrakten er verd rundt 27 millioner kroner og er den største engangsbestillingen selskapet har inngått, i alle fall målt i kroner.

– Vi er stolte og glade for at vi som en lokal leverandør vant denne kontrakten, sier markedsansvarlig Jørgen Stokkan i Serit, i en melding fra selskapet.

Det er fylkeskommunene Aust- og Vest-Agder som har bestemt at det skal kjøpes inn like pc-er til alle elever som starter på videregående skole. Offentlige Fellesinnkjøp på Agder (OFA) stod for utlysningen og hadde i år en økonomisk ramme på 5.500 kroner per pc.

Kraftpakker

Elevene som møter til skolestart i høst kan glede seg til å ta i bruk pc-er som er kraftigere enn det de fleste ansatte i fylkesadministrasjonen har: Maskinene skal være utstyrt med en kraftig Intel i5 prosessor, 16 gb. internminne og 256 gb. ssd harddisk. Skjermen er på 14 tommer. Pc-ene leveres med tre års garanti og forsikring, samt pc-veske.

–Årets skole-PC-er har en ytelse som er fullt på høyde med profesjonelle maskiner for næringsliv og offentlig sektor. Serit og Lenovo har strukket seg langt for å kunne tilby elvene det aller beste innenfor fylkeskommunens begrensede økonomiske rammer, sier Stokkan.

Elevene disponerer pc-ene i de tre årene de går på videregående skole og får den deretter til odel og eie.