OVERDREVET: Den mørke siden av internett er betydelig mørkere enn man kanskje skulle tro. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Det mørke nettet lysere enn antatt

Ryktet til tross, den mørkeste delen av internett inneholder for det meste lovlige sider, og de ulovlige sidene fokuserer for det meste på lekkede dokumenter og hvitsnipp-kriminalitet.

Publisert Sist oppdatert

En rapport av Intelliagg, et analyseselskap som spesialiserer seg på trusselbildet på nettet, viser at sider som omhandler ulovlig salg og kjøp av våpen og sider klassifisert som pedofili utgjør mindre enn to prosent av det mørke nettet.

Samlet fant rapporten at under halvparten, 48 prosent, av sidene i det mørke nettet hadde noe kriminelt ved seg. av disse utgjorde narkotika cirka fire prosent, mens lekkede dokumenter utgjorde 28 prosent.

I det hele tatt er den mørke delen av nettet mindre enn forventet, i undersøkelsen fant man rundt 30.000 nettsider, hvorav rundt halvparten var tilgjengelige direkte.

Rapporten konkluderer med at det er gode sikkerhetsmuligheter innenfor det mørke nettet, og at sikkerhetsindustrien har mye å lære. De påpeker samtidig at det mørke nettet er relativt lite, og det ironisk nok må bli mer åpnet for å kunne vokse og ha et større, mer positiv påvirkning på sikkerhet og personvern.

Hele rapporten kan lastes ned her: deeplight.intelliagg.com