TEST: Logitech t620 Touch Mouse - Multifunksjonell mus

Det er ikke bare, bare å bruke Windows 8 effektivt, men Logitechs nye Touch Mouse hjelper.

Publisert Sist oppdatert

Det nye brukergrensesnittet som dukket opp sammen med Windows 8 er fin-fint om du har nettbrett eller berøringsskjerm på pc-en. Til bruk kun samme med mus og tastatur er det en anelse mer tungvint.

Den moderne vrien på Microsofts svært innarbeidede menyer fungerer best når du kan sveipe fingrene over skjermen. I forrige utgave av PC World testet vi Logitechs t650, en pekeplate med støtte for berøringsfunksjonene i Windows 8. Denne gangen har vi tatt en titt på en enklere, men kanskje vel så kjekk løsning.

LES OGSÅ:

TEST - Fingerstyrt Windows 8 uten touch

 

Enkelt oppsett

Logitech t620 Touch Mouse er en trådløs mus som kobles til via selskapets enkle og fleksible Unifying-teknologi. Musa er lav og blank, og ser stilig ut. Utformingen gjør at den nok ikke er blant de mest ergonomiske. Musa har ingen synlige knapper, men er utstyrt med trykkfølsom overflate. Trykker du der venstre eller høyre knapp normalt ville vært, virker den akkurat som om du hadde gjort nettopp det. Ved å sveipe fingeren opp eller ned erstattes rullehjul. Utover dette har t620 ytterligere syv berøringsfunksjoner.

Windows 8-funksjoner

I tillegg til mye normal funksjonalitet har du også fire Windows 8-spesifike funksjoner. Et kjapt dobbeltklikk på midten av musa åpner eller lukker det nye brukergrensesnittet, to fingre som gjør det samme tar deg til det gamle skrivebordet. Du har også enkel tilgang til innstillingsmenyen samt bytte mellom aktivt program. I det hele tatt en relativt enkel og kjapp metode for å gjøre en rekke av de tingene du normalt ville trenge en trykkskjerm eller knoting med musepekeren for å få til.

 

Så hvordan fungerer det hele egentlig i praksis? Selve berøringsfunksjonaliteten fungerer som den skal. Sensitiviteten er god og det er en smal sak å utføre en av de totalt 10 berøringsbevegelsene på museoverflaten. At det fungerer som det skal, betyr imidlertid ikke at det er enkelt eller behagelig å gjøre bevegelsene.

God ergonomi?

Takket være musas lave utforming og det at mange av bevegelsene krever at du trykker ganske langt bak på musa, må du ofte bøye fingrene bakover i til dels ganske ubehagelige vinkler. Det fungerer altså, men er litt slitsomt. Det er uansett hakket bedre enn å lete ut i kantene eller i menyer med en vanlig mus og kun musepekeren til hjelp.

LES OGSÅ:

TEST - Tastatur til Windows-nettbrett

 

Logitech t620 Touch Mouse har en kjekk og nøytral utforming, og fungerer for både venstre- og høyrehendte. Ulempen er at musa er veldig flat og lite formet etter hånda, og fint lite ergonomisk riktig. Vi har brukt t620 i en ukes tid, men det ble ofte til at vi byttet tilbake til vanlig mus i kombinasjon med Logitech t650. Da hadde vi en mer behagelig mus og en berøringsenhet som ga mer funksjonalitet. En anelse mindre effektivt, kanskje, men samtidig mer behagelig.

Konklusjon

Mange har nok funnet seg greit til rette i den nye Windows-hverdagen, med nytt brukergrensesnitt og en ny måte å bruke Windows på. For undertegnedes del falt ting litt på plass da Logitech t650 kom på plass på skrivebordet, og gjorde det mulig å bruke de mange berøringsfunksjonene i Windows 8.

Logitech t620 blir litt som en lettversjon av t650, men som samtidig lar deg slippe å ha en ekstra dings på skriverbordet. Ideen er god, og gjennomføringen passe grei.

Berøringsfunksjonaliteten fungerer fint og den trykkfølsomme overflaten er presis og sensitiv. Selve musefunksjonaliteten er også god, med fin presisjon. Det er imidlertid litt knotete å bruke berøringsfunksjonene, da de ofte krever litt underlig tøyning og bøying av fingrene. Det er for så vidt mer effektivt enn med kun vanlig mus, men helt problemfritt er det ikke.

LES OGSÅ:

Gjenopprett den gamle Start-menyen