TEST: Logitech t650 - Fingerstyrt Windows 8 uten touch

Logitech vil gjøre det nye grensesnittet i Windows 8 enklere å bruke på stasjonær pc.

Publisert Sist oppdatert

Windows 8 er bygd for å fungere vel så godt på nettbrett som på mer tradisjonelle pc-er. I praksis er det vel slik at det nye brukergrensesnittet ikke er helt optimalt lagt opp for dem som fortsatt foretrekker mus og tastatur, fremfor å kladde rundt på skjermen med fingrene.

Mange av funksjonene i operativsystemet er også langt mer tungvint å bruke om man ikke har muligheten for å stryke to, tre eller flere fingre på tvers av skjermen i ymse mønstre.

Så smått begynner det nå å dukke opp både bærbare pc-er og vanlig pc-skjermer med berøringsteknologi. Ulempen er at det er svært lite ergonomisk riktig å sitte og peke rundt på en stor pc-skjerm. Det kan nemlig fort gi ubehag, og potensielt også belastningsskader, i skuldre og nakke.

Logitech t650 Wireless Rechargeable Touchpad, eller t650 for enkelhetens skyld, kan på mange måter minne litt om Apple Magic Trackpad. Det er snakk om en passelig stor styreflate du kan ha liggende på skrivebordet, og som lar deg bruke en rekke fingerbevegelser for å kontrollere de funksjonene du ellers ville styrt ved hjelp av skjermen.

 

For eksempel kan du stryke tre fingre nedover Logitech t650 for å gå til det tradisjonelle skrivebordet, samt minimere og gjenopprette programmer. Tre fingre sveipet oppover t650 åpner det moderne grensesnittet i Windows 8 igjen. Med en fingersveip fra en av sidene på t650 lar deg åpne sidemenyen i Windows 8 eller bytte til sist brukte app – og så videre. Logitech t650 gir deg altså mange av de samme funksjonene som om du hadde hatt en berøringsskjerm, men er rimeligere og mer ergonomisk riktig.

Konklusjon

Vi har brukt Logitech t650 sammen med Windows 8 i noen uker. Det er utvilsomt en langt mer behagelig affære å bruke operativsystemet på en stasjonær pc når man har tilgang til all den funksjonaliteten man normalt sett trenger en berøringsskjerm til. Logitech t650 kan, i likhet med Apple Magic Trackpad, erstatte den vanlige musa. Da ender du opp med en løsning som på en bærbar pc. Vi valgte å beholde pc-musa til vanlig bruk, mens Logitech t650 fikk ta seg av berøringskommandoene.