Test: Logitech G303 Shroud Edition

NESTEN ORIGINAL: Det er ikke mye som skiller denne fra originalen, og det er bra. (Foto: Logitech)

Glimrende gjenfødelse

Det er ikke alltid det hjelper å slenge på et kjent navn på produktet, men i dette tilfellet har Shroud hjulpet Logitech til et bedre resultat.

Publisert Sist oppdatert

Logitechs originale G303 kom ut for rett under seks år siden og hadde en relativt unik diamant-utforming som vi ikke hadde sett i så mange mus frem til da. Denne ble senere både kopiert og forbedret av andre, men Logitech lot den ligge frem til nyutgivelsen av G303, nå trådløs og i samarbeid med den esport-legenden Michael «Shroud» Grzesiek. 303 var modellen han brukte i store deler av sin Counter Strike karriere, og det var kanskje naturlig at det var nettopp denne modellen han valgte som utgangspunkt for den nye.

Nye G303 har blitt trådløs siden den gang, og samtidig betydelig lettere; Slankekuren tok den fra 87 til 75 gram. Utstyrt med Logitechs Lightspeed trådløse mottaker og den nå velkjente Hero-sensoren har 303 en oppløsning på opp til 25.000 punkter per tomme (eller den mer kjente DPI).

En liten magnetisk skuff sitter i bakenden på musen slik at du kan ta med sensoren på flytting, men ellers er det ikke snakk om noen spesielle nye løsninger her. En knapp til å styre DPI sitter over musehjulet, og på venstre side av musen finner vi to knapper til tommelen, altså meget likt den originale 303. Museføttene er såkalt Virgin PTFE, som igrunn bare er ren teflon. Et kjennemerke på disse er at de alltid er hvite, i mangel av en mikset farge som visstnok kan gjøre museføttene mindre glatte.

Formen og størrelsen på musen krever sitt, og vil fungere best for de som har et klo-grep eller fingerspiss-grep på musen. Det er viktig å huske at ikke alle mus passer alle hender, så det kna være greit å prøve før man punger ut de 1.300 kronene den koster. Logitech har for øvrig oppgradert til USB-C lading på musen, som mottas med takk.

For mange vil denne musen være perfekt, men det er som sagt viktig å prøve, spesielt om du har store hender. Forfriskende ellers å slippe for mye RGB-belysning på musen, den kommer kun i matt svart og uten ekstrating som antagelig bare ville lagt til vekt. Ønsker du en litt større mus som også passer venstrehendte er det samtidig lett å anbefale Pro X Superlight fra samme selskap. Men SHroud-versjonen er noe av det beder vi har testet, anbefales.