DIN KANDIDAT: Nå kan du nominere den du mener fortjener en plass blant Norges 50 fremste tech-kvinner.

Jakter dyktige tech-kvinner

Nominasjonen er i gang. Du kan være med og heie frem de 50 fremste tech-kvinnene i Norge.

Publisert Sist oppdatert

For syvende år på rad skal Abelia og Oda-nettverk kåre Norges 50 fremste tech-kvinner. Målet med kåringen er å synliggjøre de mange viktige og dyktige kvinnene som jobber med teknologi for å vekke inspirasjon og promotere mangfold.

– Likestillingen har kommet langt, men innen teknologi er det fortsatt skjev kjønnsbalanse, sier Kristine Hofer Næss.

Lederen i Oda-nettverk mener vi er avhengige av problemløsere av begge kjønn, og at andelen kvinner som utvikler og jobber med teknologi er for lav:

– Vi ønsker å bidra til at flere velger teknologi. Teknologi er så viktig, og vi ser skjevheter – for eksempel er det en overvekt av applikasjoner som er utviklet med tanke på menns helse. Derfor er det nødvendig med mangfold akkurat i denne bransjen, nettopp for å sikre at teknologien er for alle, sier Næss.

Oppfordrer til nominasjon

Abelia og Oda-nettverk ønsker at årets kandidater skal synliggjøre bredden av dyktige og ledende kvinner som arbeider med teknologi, og oppfordrer derfor til at man kan nominere kvinner som jobber på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere.

Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne. Det eneste absolutte kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Hvis du ønsker å nominere noen, kan du gjøre det her, i perioden frem til 15. januar. Vinnerne blir kåret i en feiring på kvinnedagen, 8. mars 2023.