I FRONT. Scott Leaman fra Sopra Steria jobber med utvidet virkelighet. Nå har han fått en høythengende utmerkelse fra Microsoft. (Foto: Sopra Steria)

Scott Leaman utnevnt til «Most Valuable Professional» av Microsoft

Sopra Steria-ansatte Scott Leaman skal være den eneste nordmannen som kan kalle seg MVP innen Windows-utvikling.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er utrolig stolte av Scott, og jeg synes dette er svært fortjent. Han er en av Sopra Sterias fremste teknologer i Norge, og han ligger helt i front av «Mixed Reality»-faget både i Norge og i Europa. At han nå blir MVP er noe som vil legges merke til i industrien, sier Jørn Skaaraas, applikasjonsdirektør i Sopra Steria, i en pressemelding fra selskapet.

MVP, eller Most Valuable Professional, er en utmerkelse som Microsoft gir til teknologer som kommer med oppsiktsvekkende bidrag innenfor sitt fagfelt.

I Norge er det kun 31 personer som kan kalle seg MVP, og ifølge Sopra Steria er Scott Leaman den eneste som er MVP innen Windows-utvikling.

På verdensbasis utgjør denne kategorien bare tre prosent av alle MVP-utnevnelsene.

– Jeg har hatt lyst til å bli MVP en god stund nå. De siste fem årene har jeg jobbet mye med «Mixed Reality», og her ligger Microsoft som kjent veldig langt fremme med sin HoloLens-teknologi, sier Scott Leaman, i meldingen.

Må kvalifisere seg hvert år

MVP-utmerkelsen varer i ett år, og deretter må man årlig kvalifiseres. Leaman forteller at utmerkelsen gir ham visse fordeler som fagperson.

– Du får ekstra tidlig tilgang på informasjon om nye produkter, slik at du kan være mest mulig oppdatert til enhver tid. Du får også anledning til å bli med på en rekke fagsamtaler og møter, som er en fin anledning til å utveksle kunnskap og erfaringer med noen av verdens fremste eksperter på sine områder, sier han.

Leaman har vært ansatt i Sopra Steria siden 2017, og skal ha spilt en viktig rolle da konsulentselskapet ble Norges første Microsoft-partner innen «Mixed Reality».

De siste årene har han vært involvert i flere høyprofilerte prosjekter med utvidet virkelighet, blant annet hos Falck, Equinor og Åkerblå. Han er også en nøkkelperson i oppbyggingen av den offentlig-private HoloCare-satsingen til Inven2 og Sopra Steria, heter det i meldingen.