NY FUNKSJON: Microsoft Teams øker antallet synlige deltakere i samhandlingsverktøyet. (Skjermdump: Microsoft Teams/ Twitter)
NY FUNKSJON: Microsoft Teams øker antallet synlige deltakere i samhandlingsverktøyet. (Skjermdump: Microsoft Teams/ Twitter)

Ut med Skype, inn med Teams

Teams-kommunikasjonsløsningen vil over tid erstatte Skype for Business.

Teams blir Microsofts primære kommunikasjonsklient i Office 365, varslet Microsoft på Microsofts Ignite-utviklerkonferanse i Florida.

Dette er en prosess som bedriftsmarkedet nå må forberede seg på, melder IDGs nyhetstjeneste.

125.000 bedrifter

Microsoft lanserte Teams-kommunikasjonsløsningen for et halvt år siden, og løsningen inngår som en del av Microsofts Office 365-pakke. Ifølge Microsoft er det nå 125.000 bedrifter og organisasjoner på verdensbasis som bruker den nye løsningen.

Teams kjører allerede på Skypes skybaserte infrastruktur for video- og talekommunikasjon, som ifølge Microsoft utvikler seg raskt.

– Innovasjon

- Vi er begeistret for denne nye infrastrukturen, for den vil fremme både raskere innovasjon og en opplevelse av at kommunikasjonen er av høyere kvalitet, fremholdt en Microsoft-talsperson på konferansen i Florida.

Det var i 2014 at Microsoft kunngjorde at Skype for Business skulle erstatte Microsoft Lync, som igjen var bygd på Microsoft Office Communicator fra 2007.

Det er særlig for større bedrifter og enterprise-markedet at Skype for Business har stått sentralt som samtale- og videokonferanse-tjeneste.

God mottakelse

Beslutningen om nå å satse på den nye Teams-løsningen ser ut til å få god mottakelse, melder IDGs nyhetstjeneste, som siterer analytiker-utsagn om at det er positivt at Microsoft forenkler produktporteføljen.

Microsoft forsikrer at omleggingen ikke vil bli drastisk og at det fortsatt vil komme oppdateringer til Skype for Business, blant annet med en ny versjon av Skype for Business Server i andre halvdel av 2018. (TØ)