EGNE WIDGETS: Det spekuleres i tredjeparts-widgets etter en lekkasje av et Microsoft-dokument.
EGNE WIDGETS: Det spekuleres i tredjeparts-widgets etter en lekkasje av et Microsoft-dokument.

Microsoft-lekkasje: tredjeparts-widgets til Windows 11

Et lekket Microsoft-dokument viser tilsynelatende selskapets plan om å utgi tredjeparts-widgets til Windows 11 sin widget-feature.

Publisert Sist oppdatert

Det ble i juni 2021 lansert et lite pop up-panel i Windows der man kunne se lokalt vær, nyheter, aksjepriser og trafikkinformasjon. Fra Windows 11 ble dette panelet kalt Widgets, og Microsoft ymtet frempå at utviklere kunne skape egne widgets i fremtiden. Det ble ikke gitt noen detaljer for tidspunkt.

Dokument røper planer

Skal vi tro det lekkede dokumentet, postet på Twitter, vil det bli mulig med tredjeparts-widgets gjennom Microsoft Store, der det også er tredjeparts-applikasjoner. I dokumentet står det også at tredjeparts-widgets blir skapt med “Adaptive cards”, eller adaptive kort, beskrevet som plattform-agnostiske og innlemmet i Widgets-funksjonen. Videre defineres adaptive kort som karakteristikkene platform-agnostiske UI-koder, automatisk match opp mot egen datamaskins design, lavt minne og CPU-bruk, samt at tilsynelatende hvem som helst kan bygge dem.

Det vil også bli mulig å skape nett-widgets, per dokumentet, som sannsynligvis kan brukes i Microsoft Edge. Det står ikke noe om tidspunkt for lanseringen i dokumentet, men WindowsLatest spekulerer i at den vil bli del av oppdateringen Windows 11 22H2, også kalt Sun Valley 2. Denne er forventet til sommeren 2022.