FØLGESVENN: Vi tilbringer mye tid med mobilen vår i løpet av en dag, og i følge en undersøkelse gjort av Samsung sjekker halvparten av oss telefonen to ganger i timen eller mer. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Syv av 10 nordmenn mener at mobilen gjør oss sosial

En undersøkelse utført av Respons analyse på vegne av Samsung viser at Nordens befolkning ikke føler seg usosiale ved å bruke mobilen. Likevel oppgir 70 prosent at de tror mobilbruken kan ødelegge samlivet.

Publisert Sist oppdatert

Hele 70 prosent av Nordens befolkning føler seg sosiale med mobilen, og mer enn halvparten oppgir at de kjenner seg fokusert med mobilen ved sin side. Det viser en fersk undersøkelse som Respons analyse har utført for Samsung.

Kan ødelegge samlivet

Undersøkelsen viser også at vi tilbringer mye tid med mobilen vår i løpet av en dag, halvparten av oss sjekker telefonen to ganger i timen eller mer. Faktisk tror 70 prosent av respondentene at mobilbruk og tiden vi bruker på mobilen kan ødelegge samlivet. Dette melder Samsung i en pressemelding.

Parterapeut og psykolog, Ellen Wessel oppfordrer mobilbrukere til å vie partneren mer oppmerksomhet enn mobiltelefonen.

– Mobilen har for lengst blitt en fast følgesvenn og en forlengelse av oss selv. At vi føler oss sosiale og tilgjengelige kommer av at vi ser på telefonen som noe mer enn en bare en mobiltelefon og at vi tillegger mobilen menneskelige egenskaper, sier parterapeut og psykolog, Ellen Wessel. 

Hun mener det er viktig å huske på at hyppig mobilbruk kan komme i veien for de gode samtalene.

- Jeg opplever at stadig flere ser på mobilen som en tredjepart i forholdet og savner at partneren deres vier sin fulle oppmerksomhet. Telefonadferd kan skape en distanse i et forhold om man ikke er bevisst på hva sunn mobilbruk er. Hvis man bruker teknologien rett, kan man styrke relasjoner. Send din partner kjærlige meldinger på dagtid og legg bort telefonen når dere er sammen, sier hun i pressemeldingen.

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons på for Samsung Nordic. 4067 mennesker i Danmark, Sverige, Finland og Norge deltok i undersøkelsen.