700 alarmer hver dag

Norsk trygghetsalarm-app får internasjonalt gjennombrudd.

Den norsk-utviklede trygghetsalarm-appen Bsafe, som kom på markedet for et par år siden, er i ferd med å bli en internasjonal suksess.

I Norge forteller utviklerne at det utløses 100 Bsafe-alarmer og dagen. Internasjonalt er det over 700. Og nå kommer den også med alarmsentral.

Siden den nye versjonen av Bsafe ble lagt ut 23. januar, er over 50.000 nødmeldinger aktivert over hele verden.

I Norge har snitt-tallet siden januar vært over 100 aktiveringer per dag, men er nå vesentlig lavere enn det var rundt påske.

- India er det mest aktive markedet, sier Bsafe-gründer Silje Vallestad i Bipper, selskapet bak Bsafe, til PC World Norge.

Nå med alarmsentral

I utgangspunktet fungerer Bsafe-appen slik at brukeren kan varsle familie, venner og kjente dersom man føler seg utrygg eller er blitt utsatt for et uhell og trenger hjelp.

Appen er gratis, men nå har Bsafe-selskapet lansert et ekstra tjenestetilbud kalt Bsafe Premium. For en månedspris på 59 kroner kan man få koblet Bsafe-appen opp mot en døgnbemannet alarmsentral og vektertjeneste i hele Norge.

- Dette er en utvikling som er i tråd med tiden. Stadig flere installerer boligalarm og beskytter eiendelene sine, ofte på en kostbar måte. Nå kan de beskytte seg selv til en drøy 50-lapp i måneden. Det er fantastisk at teknologien muliggjør dette, og vi vet at dette vil redde flere liv, sier Vallestad.

Nødhjelp med ett klikk

Med Bsafe utløser man alarmen med ett klikk. Å ringe 112, 110 eller 113, vente på svar og deretter måtte oppgi hvem, hvor og hva er ikke lengre nødvendig. Med ett klikk vet alarmstasjonen hvem de får alarm fra og hvor du befinner deg.

Bsafe sender GPS-posisjonen så lenge alarmen er aktiv, og i tillegg tas det opp videoopptak fra situasjonen fra brukerens mobil.

- Dette øker kvaliteten på identifikasjon og verifisering av hendelsen. Alt skjer på en gang, sier Bsafe-gründeren.

STOLT: - Jeg er stolt over at vi tilbyr en tjeneste som brukes og verdsettes av en masse mennesker verden over, sier gründer Silje Vallestad.
STOLT: - Jeg er stolt over at vi tilbyr en tjeneste som brukes og verdsettes av en masse mennesker verden over, sier gründer Silje Vallestad.

- Det var dette vi ville løse da vi utviklet Bsafe, og dette har vi nå løst sammen med sikkerhetsselskapet Safe4 Security Group, fremholder Vallestad.

I løpet av 2015 håper hun å få koblet Bsafe opp mot alarmsentraler og vektertjenester i flere land. Først ute etter Norge er Sør-Afrika.

Global suksess

På den mest aktive dagen hittil siden lanseringen av den nye app-versjonen i januar, var det 1450 personer verden over som aktiverte sin Bsafe-trykkhetsalarm.

- Selv om et betydelig og raskt økende antall alarmaktiveringer i seg selv ikke er noe å feire, er jeg stolt over at vi tilbyr en tjeneste som brukes og verdsettes av en masse mennesker verden over, sier gründer Silje Vallestad.

- Opprinnelig ble Bsafe utviklet med tanke på unge kvinner, men brukerne har vist oss at markedet er mye større og behovet mye bredere. Vi har menn som bruker Bsafe når de trener, hjemmeboende eldre som bruker Bsafe som trygghetsalarm, kvinner som bruker Bsafe når de går alene og alenearbeidere som bruker Bsafe på jobb. Bsafe er virkelig for alle, og behovet er økende, sier Vallestad.

2000 nedlastinger daglig

På spørsmål fra PC World om økonomien i Bsafe-prosjektet ønsker ikke Vallestad å si noe konkret om inntjeningen foreløpig.

Men hun forteller at appen, som finnes både for iOS og Android, lastes ned i et antall på rundt 2000 per dag. Nesten 85 prosent av dem som laster ned appen, registrerer seg og er aktive brukere.

Om premium-tjenesten som nå er etablert i Norge, med tilknytning til alarmsentral, sier hun at det er for tidlig å si noe om gjennomslaget ennå.

- Vi forventer at det vil ta noe tid å bygge opp kjennskapen til tjenesten, ettersom dette er et helt nytt konsept, sier Vallestad.