STOR: Opera Max skal ut i mange og store markeder.
STOR: Opera Max skal ut i mange og store markeder.

Opera Max på 100 millioner Android-enheter

Med 14 OEM-partnere skal Operas kompresjons-app ut i verden.

Publisert Sist oppdatert

Opera kunngjorde denne uken at selskapet nå har 14 OEM-partnere for sin app for datakompresjon, Opera Max. Denne appen skviser mer bruk ut av abonnementer med en begrenset datakvote, og selskapet lover opptil 50 prosent redusert dataoverføring for apper flest. Dersom brukeren er en «ivrig Instagram-, Youtube-, eller Netflix-bruker», skal appen kunne redusere dataforbruket med opptil 60 prosent.

Dette er særlig interessant for brukerne i nye markeder.

Mange ukjente merker

Opera Max er en app som er særlig egnet for nye markeder, der mobilbruken øker raskere enn nettverksutbyggingen. Opera nevner India, Indonesia, Bangladesh, Latin-Amerika og mye av Afrika som eksempler på slike markeder. Dette er også områder som har hoppet over utbygging av kablete bredbåndsnettverk, og har gått rett til trådløse mobilnett.

Dermed er listen over Operas OEM-partnere ikke akkurat dominert av merker vi kjenner i vår del av verden, selv om det finnes etpar aktører som må sies å være godt kjente: Acer, Cherry Mobile, Evercoss, Fly, Hisense, Mobiistar, Micromax, Oppo, Prestigio, Samsung, Symphony, Tecno, TWZ og Xiaomi.

Disse leverandørene har altså lovt å preinstallere Opera Max på sine produkter, og derfor regner Opera med å ha mer enn 100 millioner kopier distribuert innen 2017. Appen er gratis, og kan lastes ned fra Google Play.