HANDEL: Thomas Elvestad i Klarna Norge ser med interesse på nordmenns netthandelsvaner. (Foto: Klarna Norge)

I disse fylkene netthandles det mest

Oslo og Agder er i hver sin ende av listen.

Klarna har samlet statistikk fra mer enn 12 000 norske nettbutikker fra januar til mars 2022 der kundene har betalt gjennom Klarna. Møre og Romsdal er fylket hvor netthandelen har økt mest i årets første tre måneder sammenlignet med 2021.

– Gjennom store deler av pandemiperioden har Oslo vært blant fylkene hvor det har blitt netthandlet mest i Norge. Det virker som dette handlemønsteret fortsetter, også etter at muligheten for å handle i fysiske butikker er tilbake til normalen. Samtidig er det interessant å merke seg at veksten fra i fjor nå er sterkest i Møre og Romsdal og de nordligste fylkene, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Agder både på topp og bunn

Oslos innbyggere netthandlet for 11 prosent mer enn gjennomsnittsnordmannen i årets første tre måneder. Troms og Finnmark er seks prosent over gjennomsnittet.

I Agder, derimot, handles det 16 prosent mindre enn normalen. Med unntak Bykle i Agder, der det ble handlet 60 prosent mer gjennom Klarna enn i resten av landet. Deretter følger Tydal i Trøndelag (54 prosent over gjennomsnittet) og Valle i Agder (52 prosent over gjennomsnittet.)