JESUS-NFT: Det er den portugisiske organisasjonen som tilbyr å kjøpe en NFT som representerer Kristi tornekrone.
JESUS-NFT: Det er den portugisiske organisasjonen som tilbyr å kjøpe en NFT som representerer Kristi tornekrone.

Kristi tornekrone blir NFT

Det er den frivillige organisasjonen Santa Casa da Misericordia de Lisboa, SCML, som tilbyr en angivelig torn fra Kristi tornekrone som NFT.

Publisert Sist oppdatert

NFT står for non-fungible token og er en unik digital representasjon av data lagret på blockchain. Det er ofte snakk om bilder, lyd og video, eller digitale bevis på eierskap av fysiske objekter. Forskjellen fra andre kryptovaluta er nettopp at NFT er unike og ikke kan veksles, men kobles direkte til kun et objekt.

Det er gjennom SCML sin egen digitale markedsplass Artentik at denne tornen skal tilbys som NFT. Tornen har stor religiøs og spirituell betydning for mange katolikker, da den representerer kronen Jesus brukte før han ble korsfestet.

Egen plattform for kunstsalg

Plattformen Artenik er bygd på Polygon-nettverkets Blockchain, som gir kjappere transaksjoner, bedre pålitelighet og bevis på proof of stake som gir mindre miljøpåvirkning. Artenik tar ingen gas fee for å minte NFT, og er et samarbeid med teknologiselskapet Boloro Global Limited basert i New York. SCML har en stor samling som de nå konverterer til NFT.

Unik del av historien

– Før NFT kom ville det ikke vært mulig å gi folk muligheten til å eie en så unik del av historien og å nyte dens skjønnhet når de måtte ønske, sier Margarida Montenegro, som er leder av Santa Casas Culture Direction. Tornen ble donert fra Tjekkia til Juan de Borja i 1581, og den ble gitt videre til portugisiske jesuitter og overført til Santa Casa i 1954.