SJEF: Holger Hussmann (t.h) ser frem til å komme i gang som sjef for Simula Consulting og styreleder Lillian Røstad er stolt over å få en bluetooth-legende på laget. (Foto: Simula Consulting)
SJEF: Holger Hussmann (t.h) ser frem til å komme i gang som sjef for Simula Consulting og styreleder Lillian Røstad er stolt over å få en bluetooth-legende på laget. (Foto: Simula Consulting)

Bluetooth-legende blir Simula Consulting-sjef

Holger Hussmann er ansatt som ny toppleder i Simula Consulting, og han er ansatt for å videreutvikle Simula Consulting som et fagtungt konsulentmiljø innen såkalt deep tech.

Publisert

– Vi er meget stolte over å få en så tung profil til å videreutvikle denne satsingen, sier Lillian Røstad, administrerende direktør Simula Research Laboratory og styreleder i Simula Consulting.

– For oss har det vært viktig å finne en leder som har den rette kombinasjonen av faglig kompetanse og kommersiell erfaring, legger hun til.

Hussmann var en av arkitektene bak «Bluetooth» og har lang fartstid fra Nokia, Telenor og en rekke tech-selskaper. Han har dessuten en doktorgrad (PhD) fra RWTH Aachen University

i Tyskland.

– Drømmejobb

Hussmann starter opp 1. august og kommer inn med bred erfaring fra både norske og internasjonale selskaper.

– Jeg ser virkelig frem til å komme i gang i denne spennende rollen, sier Hussmann selv i en pressemelding.

– For meg er dette en skikkelig drømmejobb, hvor vi sammen skal utvikle tjenester og tilby bistand på noen av de aller mest spennende feltene innen moderne datateknologi. De siste månedene har vi vært vitne til en revolusjon innen bruken av kunstig intelligens, blant annet med lanseringen av ChatGPT, sier han.

– Dette er en utvikling Simulamiljøet lenge har forberedt seg på. De besitter en kompetanse på dette feltet som ligger helt i front i det norske fagmiljøet. Det gleder jeg meg stort til å jobbe og bli bedre kjent med, legger Hussmann til.

Konsulentselskapet Simula Consulting omsatte for 22,4 millioner kroner i 2022 og har 11 medarbeidere. Konsulentmiljøet ble etablert i 2020.