FERSK: Elise Lystad er ansatt som journalist i Computerworld.
FERSK: Elise Lystad er ansatt som journalist i Computerworld.

Elise Lystad er ny journalist i Computerworld

Computerworld har fra desember fått inn Elise Lystad som ny journalist i gjengen.

Publisert

Elise Lystad startet før jul som journalist i Computerworld. Hun kommer fra et kjapt, halvt år i Deichman og ble ferdig utdannet litteraturviter i mai 2021. Fra tidligere har hun studert ved Institutt for Informatikk (IFI), og har en stor interesse for teknologi. Selv om hun er 26 år, har skrivegleden alltid vært stor. I 12 år har hun skrevet alt fra blogginnlegg til debattinnlegg og tidsskriftartikler. Hun har også vært aktiv i flere studentmagasiner, og vært redaktør for Output, IFIs eget studentmagasin.

Fra bøker til bytes

Det er kanskje ikke selvsagt at en litteraturviter ender i et teknologimagasin, men for Lystad var Computerworld-jobben en mulighet hun ikke ville gå glipp av.

– Det skjer hele tiden nytenkning og innovasjon innen teknologi, så det er utrolig fascinerende å følge utviklingen i it-bransjen. Samtidig er jeg opptatt av at teknologi skal være for alle. Vi må klare å følge opp tilgjengeliggjøring, alt fra universell utforming i Norge til skadelig bruk av kunstig intelligens i utlandet eller mangel på ressurser i den tredje verden. Teknologi har et stort potensial til å minske forskjeller og urettferdighet og da må vi journalister følge det opp, forklarer hun.

Spesielt å være ny i pandemien

Det har vært en spennende, men spesiell tid som nyansatt, noe flere merker under denne pandemien. Det har vært hjemmekontor, men likevel tid til å bli kjent med kollegaer.

– Det skulle vært litt julebord og greier, men alt ble jo avlyst før jul. Jeg har heldigvis fått møtt mange av kollegaene og ser frem til å møte resten av dem når restriksjonene blir mildere. Jeg er veldig glad for den varme velkomsten og all oppfølgingen jeg får fra redaksjonen, sier hun.

Spennende arbeid fremover

– Vi er veldig glade for å ha Elise om bord, og ser frem til å få hennes bidrag til Computerworld, sier Anders Løvøy .

Det er mange felt å dekke i teknologiens verden, og Lystad har allerede fått en smak på hva som rører seg der.

– Jeg har fått skrive mange spennende saker om alt fra hackere som hacker seg selv, til NFT og offentlig sky. Det er kult å grave i alle kroker av offentlige instanser og internett på jakt etter det neste store i it. Og så får jeg bruke tid på å finne min egen stemme i magasinet. Jeg ser frem til å utvikle meg videre hos Computerworld, avslutter hun.