Dataforeningen utvider politisk råd

Arve Føyen, Trude Østby Dahl og Helge Skrivervik skal inn i it-debatten.

Publisert Sist oppdatert

- Arve er en nestor innenfor jus, som vi hadde litt for dårlig kompetanse på. Trude er definitivt en av de beste it-lederne, som har god oversikt og kjenner til utfordringene med soucing på ene siden, og governance i store virksomheter på andre siden. Og Helge – uansett hva du pirker borti så kommer det gode og velfunderte tilbakemeldinger fra han, sier Truls Berg, leder i Dataforeningens it-politiske råd, om de nye medlemmene.

Allsidige

Det er altså Arve Føyen fra Føyen Avdokatfirma, it-direktør i ISS Facility Services Trude Østby Dahl og Helge Skrivervik fra Team Mellvik / Mymayday.com som nå skal bidra i rådet i tillegg til de 11 som er med fra før.

- De kan det meste, og det er bra å ha med sånne folk i teamet, sier Berg.

Rådets rolle er å komme med it-politiske råd med en annen innfallsvinkel enn Paul Chaffey i Abelia og Per Morten Hoff i IKT Norge. Dataforeningen skal via rådet snakke for dem som jobber i bransjen.

- Om vi skal ha en plass i debatten, må vi ha med oppfatninger fra folk som står midt inne i det. Vi skal snakke for alle oss andre, sier Berg.

Fornyelse

Blant viktige saker som står på agendaen, nå med flere folk i rådet, er blant annet boka "It i praksis", som kommer i august, og hvor rådet har påtatt seg fadderskap.

- Der ligger det mye stoff fremover. I tillegg har vi en del utfordringer i Norge når det gjelder intelligent, teknologistyrt fornyelse. For eksempel i helse og offentlig sektor. I kraft av å være et it-politisk råd prøver vi å sette disse tingene tydeligere på agendaen, sier Berg.

- Ta for eksempel kommune-Norge. Vi har 430 kommuner, er det nødvendig at alle skal ha hvert sitt system? Det er ikke politikernes rolle alene å skrike om samkjøring, der kan vi hjelpe.