MYE FOR PENGA: De nyeste øreproppene fra Oneplus, Oneplus Nord Buds 2, koster kun 790 kroner. Det er de vel verdt! (Foto: produsenten)

Disse gjør susen!

TEST: Oneplus Nord Buds 2. Enorm batteritid, god lyd, sitter godt og er behagelige i øret. Disse rimelige ørepluggene liker vi. 

Publisert Sist oppdatert

Ved første øyekast var vi ikke spesielt imponerte. OnePlus Nord Buds 2 kommer i en boks der verken farge eller fasong er spesielt spennende. Øreproppene kommer uansett med et knippe klistremerker slik at man i hvert fall kan krydre utseendet noe. 

Vi ble derimot hakket mer overbevist da vi åpnet dekselet. For det første ligger Nord Buds 2 med gummi-pluggene ned - noe som gir en mer hygienisk opplevelse.  

Ørepluggene er små og delikate i formen, og "håndtaket" er i akkurat passe størrelse. Ingen lange pinner stikkende ut av øra, det liker vi. 

Da vi puttet pluggene i ørene, var vi overbevist. Passformen er upåklagelig. Ørepluggene sitter godt i øret, også over lengre tid, og de er så komfortable at du tidvis glemmer at du har de der. Kudos. 

Lyden

OnePlus Nord Buds 2  er utstyrt med en ekstra stor forbedringsdriver, som skal øke basskvaliteten. Det merkes. Disse ørepluggene leverer slagkraftig bass og har en klar og god lydkvalitet. I pluggene finner vi også en støydemper som fungerer overraskende bra på et såpass rimelig produkt. Produktet har i tillegg en "Transparency Mode", som gjør at man kan spille musikk og likevel kunne høre eksterne stemmer og bakgrunnsstøy. Hvis man skulle ønske det.

KJEDELIG BOKS, men mye innhold i to små ørepropper. (Foto: produsenten)

Oneplus har også lagt inn et dobbelt mikrofonsystem i disse pluggene, som skal bidra til å forsterke brukerens stemme. Hvorvidt dette funker har vi ikke testet, men ørepluggene fungerer godt mens man snakker i telefon. Vi har i hvert fall ikke fått noen klager fra andre siden av "røret".  

Kontroller og batteri

Kontrolleren på ørepluggene gjør stort sett det jeg ønsker, men det blir (som alltid) noe knot og noe uheldig aktivering av støydemper eller musikk. Man kan uansett personalisere innstillingene til å utføre kommandoer ved hjelp av raske og/eller lange trykk.

Oneplus lover at batteriene kan brukes i opptil 7 timer uten deksel, og 36 timer med ladeveske. Dette stemmer. Selv etter å ha brukt proppene gjennom flere arbeidsdager, på ferie og via pendling til og fra jobb, har jeg fortsatt ikke hatt behov for å lade. Her har du mye bruk for penga. Det er i grunn ikke mye du må punge ut med heller: Disse øreproppene koster kun 790 kroner. Det er de vel verdt!