TEST: OnePlus 10T 5G

GREI: Oneplus 10T 5G kommer i to farger: moonstone black og jade green. (Foto: Oneplus)

Helt som forventet

Oneplus 10T 5G leverer som forventet – og skilter med fantastisk lading.

Publisert Sist oppdatert

Oneplus 10T 5G kommer i kjølvannet av 10 Pro, men den når ikke helt opp. Vi testet 10 Pro da den kom tidligere i år.

Førsteinntrykket er en sleek telefon som sitter greit (men litt tungt) i hånda. Vi har den i fargen Moonstone Black. Den er pen å se på. Kameraet tar ganske stor plass på baksiden av telefonen, og det selv om det har blitt nedgradert i til fordel for bedre batteriytelse.

Under panseret

OnePlus 10T kommer forhåndsinstallert med OxygenOS 12.1 basert på Android™ 12 og vil motta tre store Android-oppdateringer og fire år med sikkerhetsoppdateringer.

10T har en Snapdragon 8+ Gen 1. Det er hakket over hva 10 Pro fikk, som var Snapdragon 8 Gen 1.

8+ skal gi raskere CPU- og GPU-hastigheter, noe tester fra blant annet Android Authority viser at den gjør. Mobilen kommer med enten 8 eller 16 gigabyte ram, der 10T hadde 12. Med lagringsplass på henholdsvis 128 gb og 156 gb, gir det en mobil som tåler mye. Til hverdagsbruk er den solid.

Når det gjelder skjerm og størrelse er 10T såvidt større enn 10 Pro, og veier 3 gram mer. Det er neppe merkbart for den gjennomsnittlige forbruker. En adaptiv oppdateringsfrekvens på 120 Hz skal bidra til en bedre batterilevetid. Til tider er skjermen treg til å reagere - det skal spare batteri, men hvis man spiller og har ytelse i fokus er det en hindring. Der 10T har en oppløsning på 1080 x 2412 har Pro 1440 x 3216.

God lading

Ladingskapabiliteten er fantastisk. Der forrige modell hadde en lader på 65W, har Oneplus nå oppgradert til 150W. De kaller denne laderen for Supervooc, og sier den skal lage et dagsbehov for strøm på 10 minutter, og full opplading på bare 19 minutter. Sålangt stemmer dette ganske greit med våre erfaringer.

Denne gangen har også Oneplus fjernet den fysiske knappen for å skru mobilen mellom lydløs eller ikke. Tilsynelatende er det for å få bedre plass: mobilen har et nytt avkjølingssystem og bruker to batterier når den lades så raskt opp. Klart det blir litt trangt, men det er litt ergerlig at den mangler.

Kamera

Fra 10 Pro har kameraet forblitt mye det samme. Blitzen har blitt flyttet på, men kamera har blitt nedgradert for å få plass til batteri og ytelses-oppgraderinger (som skal hjelpe på spillopplevelsen). Dermed går kamera på fronten fra 10 pROS 32mp med en lukker på f/2.2 til 10T som har 16MP med f/2.5.

Hovedkameraet er heller ikke i samme liga som forgjengeren. Der Pro har et 48MP hovedkamera, samt en 50MP ultravid og 3.3x optisk zoom, kan ikke 10T skilte med mer enn 50MP hovedkamera, 8MP ultravid kamera og en 2MP makro-kamera. I tillegg hadde 10 Pro et samarbeid med Hasselblad, som justerte sensorene på kamera.

Bildekvaliteten er ikke like god på 10T som på Pro, blant annet når det gjelder fargedybde og ved bruk av nattmodus. Så dersom kamera er viktig for deg, er kanskje ikke dette telefonen du velger. Retusjering av ansikt kommer også med i frontkamera, noe vi er litt skeptiske til om er spesielt sunt.

Totalinntrykk

For en pris på enten 7980 kr for 8/128-varianten og 8890 kr for 16/256, får du en grei modell til pengene. Sammenlignet med 10 pro, som kostet ti tusen da den kom, er det naturlig at noen aspekter av telefonen ble nedgradert.

Til hverdagsbruk er Oneplus veldig god, og ladingen trekker klart opp. For undertegnedes del som liker å ta en del bilder, ville valget neppe falt på denne telefonen. Det finnes konkurrenter som kan gjøre det bedre.

Likevel, er det alt i alt en modell der du får det du betaler for, og vel så det på batteriytelse. Vi holder fast som ved 10 Pro, at Oneplus leverer mer for pengene enn konkurrenten.