SKAPT FOR FART OG SPENNING: Stine Fjell i Oracle sikter på å slå av mobil og pc, og nyte øyeblikkene. Gjerne med litt trening. Kanskje blir det i år hun lærer seg å spille golf? (Alle foto: privat)

Sommerkontoret: Det nytter ikke å være en skinnende stjerne på himmelen alene.

Stine Fjell i Oracle nyter å gå på jobb på Lysakerlokket i sommer, for gode kolleger er medisin mot stress. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg jobber i Oracle Norge med salg av fremtidens strategiske forretningsløsninger i skyen. Vi er definitivt en av de som er med på å forme den digitale fremtiden. Det er tech vi skal leve av fremover og vi trenger et felles fokus på hvordan sikrer vi kompetanse på alle nivåer. Derfor digger jeg å gå på jobb på Lysakerlokket om dagen.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

 Det er jo alltid godt å få tid og rom til å stoppe opp litt - det gjør man jo hvis det er lite folk på kontoret eller du tar ferie. Når det er sagt så er jeg er en person som liker at det skjer ting, jeg er med andre ord skapt for fart og spenning. Det betyr at jeg liker kortere, men hyppige fristunder. Mange snakker høyt om ferien som et virkemiddel for økt jobbengasjement og arbeidsglede, men jeg kan fortelle at den gleden er kortvarig. De positive konsekvensene av ferie forsvinner gradvis etter ferien er over. Studier viser at fra en til fire uker etter ferieslutt, så er effekten borte - så derfor tror jeg på litt hyppigere sekvens - og derav oftere glede. Når det er sagt så tror jeg det er viktig å koble av; senk forventningene. Ta en pause fra nett og mobil, og gjør noe gøy. Alle må finne sin form.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

 Jeg digger den hybride hverdagen - det beste av to verdener. Drøyt to år bare på hjemmekontor er i overkant. Den største utfordringen under covid var sammenblandingen av jobb og fritid. I en hybrid verden har ledere en viktig oppgave å guide sine ansatte, spesielt de unge som kom inn i arbeidslivet under Covid, på å skape et skille. Dette er undervurdert og jeg opplever en berøringsangst på dette området. Jeg tror hybrid er kommet for å bli, men jeg vil gjerne spørre: Er vi egentlig så effektive på hjemmekontor? Livet på landet er mindre stressende, når det er sagt så liker jeg å komme på kontoret. Gode kollegaer er en av de viktigste faktorene for at du trives på jobb og en god buffer mot stress. Sier som vår kjære landsmoder, Gro: Det nytter ikke å være en skinnende stjerne på himmelen alene.

NY HOBBY: Stine Fjell har ambisjoner om å lære golf. Kanskje blir det tid til det i sommer?

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

 På fritiden liker jeg å være sammen med familie og gode venner. Jeg er ihuga nordlending- tross 30 år sørpå. Så det blir en kombinasjon av storby - langweekend og toppturer. Har en liten ambisjon om å lære meg å spille golf - kanskje i år? Så tror jeg på litt hverdagsgalskap- holde seg i form - med andre ord gode rutiner også i ferien uten at det blir mas. Har en ambisjon om å legge vekk mobil og være mer tilstede i de få øyeblikk som er verdt det.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Av bøker vil jeg vil anbefale Stillhetens råskap av Anders Meland og videre Helt deg! som er en bok om å kontrollere det du kan ta kontroll over, og gi f**n i resten. En enkel filosofi for alle uansett alder og livsfase fra vår egen Pølsa Pettersen. Leser forøvrig masse krim - og der er svenskene rå på damefronten. Siste er Liza Marklund med Kallmyren. På tv synes jeg jo at Pørni serien er kul, den er en skikkelig blanding av livets utfordringer og hverdagsmagi som jeg ser på sammen med min mor og far i en alder av 84 og 86 år. Med bakgrunn fra finans, lytter jeg også til Nicolai Tangen, som har noen spennende tanker om det å lede mennesker. Han kunne jeg forresten tenkt meg en kaffe med. Sist, men ikke minst, som leder av Green team i Norge så får jeg med meg Bærekraftbloggen fra NTNU. For dere som lurer på hva Green Team er så er dette et grasrotinitiativ i regi av ansatte der vi på frivillig basis leder prosjekter for å koble sammen gode ideer for å beskytte miljøet.