SÅRBART OMRÅDE: Det er funnet tegn på at avansert spionutstyr er plassert i nærheten av Riksdagshuset i Stockholm. (Foto: Wikipedia)

Regjeringsovervåkningen har spredt seg til Sverige

Funnet tegn på avansert spionutstyr ved regjeringskvartalet i Stockholm. Undersøkelsene er foretatt i kjølevannet av hendelsene i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes indikasjoner på at avansert spionutstyr er plassert  i området ved regjeringskvartalet Rosenbad i Stockholm. Dette skriver den svenske avisen DN.se

Les også: - Norske politikere overvåkes

I området rundt Rosenbad i Stockholm ligger flere av Sveriges mest følsomme virksomheter. Det er også her den svenske statsministeren jobber. Også utenriksministeriet og Riksdagen er plassert i området. 

I dette politiske tunge området har svenskene funnet tegn på at mobiltrafikken blir avlyttet. 

Basestasjonene er funnet av avisen via den tyskproduserte Cryptophone-mobilen, og undersøkelsen i sverige er foretatt i kjølevannet av hendelsene i Oslo. 

Det var Aftenposten som først meldte om at det ble funnet falske basestasjoner i maktens sentrum av Norge, etter at de kartla bruken av mobilovervåkningsutstyr i Oslo. 

Målingene avslører at hemmelige, falske basestasjoner, såkalte IMSI-catchere, høyst sannsynlig er i bruk rundt flere sentrale bygninger i hovedstaden, skriver avisen.

Også i Sverige skal det være IMSI-catchere, eller falske basestasjoner, som kan oppsamle og overvåke mobilaktivitet i området.

 

Kilder: Computerworld Danmark og DN.se