SAMARBEID: Det gjøres stadig fremskritt innen arbeidet mot Business Email Compromise, men det krever samarbeid mellom private og offentlige aktører. (Foto: Unsplash)

Palo Altos Unit42 hjalp Interpol med e-postsvindler

Palo Alto Networks sin avdeling Unit 42 hjalp Interpol med å arrestere nigeriansk e-postsvindler.

Sammen med Interpol har det nigerianske politiet gjennomført operasjonen «Operation Delilah». En nigeriansk nøkkelaktør er nå arrestert. Palo Alto Networks har identifisert personen som en del av SilverTerrier. Et nettverk kjent for BEC, Business Email Compromise, som har angrepet og skadet tusenvis av bedrifter i hele verden.

BEC, er fortsatt den vanligste og mest kostbare trusselen bedrifter står overfor globalt. Rapporten FBI Internet Compliant Center har plassert denne type trussel på topp i hele seks år. Over et halvt tiår har det globale tapet økt fra 360 millioner dollar i 2016 til svimlende 2,3 milliarder dollar i 2021 som en konsekvens av denne type svindel.

Arrestasjonen og nyheten kommer etter kunngjøringen av Operation Falcon II som i januar resulterte i arrestasjonene av hele 11 aktører innen såkalt BEC. Det som er interessant med arrestasjonen denne uken, er at vedkommende forsøkte å flykte landet. Men takket være felles etterretning, inkludert Palo Alto Networks Unit 42 kunne politiet arrestere han da han returnerte til Nigeria.