Brother fortsetter mini-A3-racet

Lanserer et dusin nye skrivere og multi-funksjonsmaskiner i høst. Noen av dem er A3-skrivere i A4-forkledning.

Publisert Sist oppdatert

I Brothers store høstkolleksjon finner vi en ny serie blekkskrivere kalt Business Smart Series, som kan by på A3-utskrifter selv om maskinene ser ut som vanlige A4-skrivere.

Mer robuste

Brother har kjørt dette konseptet i noen år, men høstens nye modeller er litt mer robuste enn forrige generasjon.

– Og det er jo bra med tanke på at dette er maskiner som i større grad er ment å skulle deles mellom flere brukere, sier Geir Langedrag, som er norgessjef hos Brother.

De tre nykommerne med Business Smart-logo er Brother MFC-J5320DW, med en veiledende pris på 1850 kroner inklusive mva., MFC-J5620DW til 2190 kroner og toppmodellen MFC-J5720DW til 2600 kroner.

Maskinene er bygd for mindre arbeidsgrupper, men kan godt brukes på énmannskontor eller hjemmekontor også.

A3-skrivere i A4-chassis

Det spesielle med denne produktfamilien er at utskrift og funksjonalitet er som på en ordinær A4-maskin, men med mating fra baksiden kan man også få skrevet ut ark i opptil A3-størrelse.

Brother har satset en del på rimelige A3-løsninger i flere år og er kommet frem til at mange synes det er greit å kunne skrive ut større dokumenter enn A4 av og til, for eksempel store regneark, skisser, kart, plakater og så videre.

Alle de tre nye modellene skal kunne skrive ut opptil 35 A4-sider i minuttet i sort/hvitt og 27 spm i farger, og alle kan brukes til både skanning, kopiering og utskrift i tillegg til å brukes til å sende og motta faksmeldinger.

Utskriftskvaliteten er oppgitt til opptil 6000 x 1200 punkter per tomme med kantfrie utskrifter.

Business Smart-maskinene er primært myntet på kontorutskrifter og kvalifiserer ikke fullt ut som fotoskrivere for kravstore fotoentusiaster, men bildekvaliteten holder godt for vanlige albumbilder, mener Brother-folkene.

Maskinene kommer med fire separate blekkpatroner, som i neste runde kan byttes ut med større XL-blekkpatroner som gir bedre utskriftsøkonomi og opptil 2400 utskrifter i sort/hvitt og 1200 i farger.

Skriverkjøperne stiller stadig større krav til allsidig kommunikasjon, og Brothers Business Smart-maskiner har både usb-tilkobling, kontakt for kablet nettverk og støtte for trådløst nettverk 802.11b/g/n.

I tillegg kan man skrive ut fra eller skanne til mange nettskytjenester, som for eksempel Dropbox, Evernote, One Drive og Google Drive, ved hjelp av Brother-appen iPrint&Scan, som støtter både iOS, Android og Windows Phone.

Hva er forskjellene?

Det er først og fremst papirkapasiteten og størrelsen på den berøringsfølsomme betjeningsskjermen som utgjør forskjellen på de tre modellene.

Alle de tre multifunksjonsmaskinene har papirmagasin i fronten for opptil 250 ark i alle størrelser, fra 10 x 15 cm til A4, og alle har automatisk tosidig utskrift opptil A4-størrelse.

På de to litt dyrere modellene finner man i tillegg et bakre papirmagasin med plass til opptil fem A3-ark og 80 A4-ark, altså til sammen 335 ark på 5620-modellen. Storebroren, 5720-modellen, kan dessuten skilte med dobbelt papirmagasin, altså 2 x 250 ark, i tillegg til 80 ark fra det bakre papirmagasinet.

Den automatiske dokumentmateren på henholdsvis den rimeligste og mellomste modellen har plass til opptil 35 ark. Toppmodellen har en 50-arks tosidige dokumentmater, og i motsetning til de andre modellene kan den både skanne og kopiere tosidig.

Den rimeligste modellen, 5320, har betjeningsskjerm på 6,8 cm (cirka 2,7 tommer), mens de dyrere modellene har skjerm på 9,3 cm (cirka 3,7 tommer).

Den rimeligste modellen har for øvrig noe langsommere faks enn de andre, med faksmodem på 14.400 bps, mens de to andre har raskere faksmodem på 33.600 bps.