TEST: Xgimi Halo Plus

Mini-projektoren har blitt voksen

Bærbar projektor med glimrende lyd og batteritid, som attpåtil gir godt bilde.

Bærbare projektorer, ofte kalt Pico-projektorer, har eksistert en stund, men har alltid måttet ofre bildekvalitet til fordel for å kunne drives på batteri samt komme i en kompakt størrelse. I de minste tilfellene har de sågar vært bygget inn i smart-telefoner som Samsungs fantastiske Beam-serie fra 2012 eller som en ekstradel til Motorolas Play-serie. Både bildekvalitet og lysstyrke har vært et godt stykke unna det vi forventer av både hjemmeprojektorer og møteroms. Kanskje helt til nå.

Halo Plus er ikke den minste projektoren vi har testet, med rundt 1.5 kilo fordelt over en firkantet formfaktor med avrundede hjørner, rundt 17 centimeter høy. Det gjør den enkel og grei å ta med i sekken, men vi savner kanskje et futteral eller lignende som kan beskytte mot knall og fall. På toppen finner vi basis-knapper for avspilling og lyd, mens baksiden holder portene. Her finner vi, i tillegg til av/på-knappen, en HDMI-utgang, USB 2.0, hodetelefoninngang og ladeport i tønneformat.

Android

Noe oppsett, annet enn å skru den på, koble den til nett og installere apper er det ikke å snakke om. Halo Plus kjører Android 10 som du kontrollerer med den medfølgende fjernkontrollen. Denne er ellers meget er enkel i bruk, og intuitiv å styre. Gjennom Android 10 er det lett å finne apper som Disney og HBO, men det er verdt å merke seg at projektoren ikke er støttet av Netflix.

Det finnes en rekke veier rundt dette; i vårt tilfelle var det så enkelt som å streame Netflix til enheten, få rask beskjed om at den ikke er støttet, for så å logge inn i Netflix og bruke den fra enheten. Halo Plus har altså Chromecast innebygget, og det var uproblematisk å strømme til denne.

Undersiden har en liten fot som kan vippes ut og som stiller projektoren opp, men det er også en standard skrue til tripod eller lignende som gjør en enda enklere å plassere. Om ønskelig registrerer den også om den blir lagt på ryggen og snur automatisk bildet til en egen tak-modus. Halo Plus har også noe av den beste automatiske keystone-korreksjonen vi har sett, og lar deg sette opp projektoren rundt 40 grader mot skjermen den skal vises på.

Lyd og lys

Xgimi lover en lysstyrke på 900 lumen når den er plugget til strøm, og 700 når den går på batteri. Vi opplevde ikke den helt store forskjellen mellom disse modusene, og opplevelsen av projektoren selv i et opplyst rom er overraskende bra. Det er noen måneder frem i tid, men dette ligger an til å bli en vinner på sene sommerkvelder utendørs.

Halo Plus har også to innebyggede høyttalere som gir overraskende god lyd, spesielt med tanke på a du gjerne sitter i nærheten av projektoren. Vi koblet den også til forskjellige lydplanker, og ble gledelig overrasket over støtten av HDMI Arc som gjorde dette til en lek. Viftene holder til i bakkant og bråkte lite selv når de kjørte på maks hastighet.

Fra rundt to meter produserer Halo Plus et 75 tommer stort bilde, men maks-størrelsen er på 300 tommer. Den har fullHD-oppløsning, og kan nedskalere fra en 4K-kilde om ønskelig. Vi testet også å spille på projektoren; i spill-modus endrer den oppfriskningsrate til 26 millisekunder. Ikke akkurat som den raffeste gaming-monitoren, men absolutt mer enn godt nok og selv rundt 300 tommer virket det fargesterkt og responsivt.

Konklusjon

Xgimi Halo Plus er den nærmeste vi har kommet å kunne bytte ut en hjemmeprojektor med en bærbar. Lysstyrken, operativsystemet, lyden, batteritiden og vekten kombineres alle til en glimrende pakke. For rundt 9.500 er den heller ikke dårlig priset med tanke på bruksområdene. Er du ute etter en bærbar projektor til enten inne eller ute trenger du ikke lete lenger. Anbefales.