PÅ TORPET: Endelig innlagt strøm på kontoret på torpet for Margrethe Monsen i Redpill Linpro (Foto: privat)

Endelig på torp-kontoret uten å måtte lade laptopen med aggregat

Margrethe Monsen i Redpill Linpro synes det er topp med en roligere periode om sommeren. Da er det rom for å både rydde i og dykke ned i oppgaver det ikke alltid blir like god tid til i en hektisk arbeidshverdag. Sommerkontoret kan hun tilbringe både hjemme, på kontoret eller på sitt helt eget torp. 

Publisert Sist oppdatert

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg er daglig leder i Redpill Linpro i Norge. Som digital samfunnsbygger og åpen kildekodespesialister bidrar vi til samfunsutvikling ved å hjelpe våre kunder med å øke sin konkurranseevne og å gjøre digitale tjenester bedre for flere. I Redpill Linpro er vi omtrent 350 ansatte i Norden og 115 i Norge. Mine arbeidsoppgaver er alltid ganske varierte, så også i sommer; jeg jobber blant annet med å finne en leder for vår planlagte nye virksomhet i Trondheim, evaluerer potensielle kandidater for nytt HRM-system og planlegger markedsaktiviteter for høsten. Vår helnordiske sky Redpill Linpro Nordic Cloud er i vinden for tiden, og innen det området jobber jeg både med potensielle kunder og ser på hvordan vi kan ha mest mulig relevant og treffsikker bærekrafts-rapportering knyttet til bruk av skytjenestene våre.  

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

For min del er det helt topp med en roligere periode med med rom for å både rydde i og dykke ned i oppgaver det ikke alltid blir like god tid til i en hektisk arbeidshverdag. Å ha tid til å planlegge før det braker løs i høst gir en god følelse av å ligge litt i forkant, og så er det ikke minst stas å treffe igjen kollegaer som også er tilbake fra ferie.  

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

En kombinasjon av hjemmekontor og vanlig kontor er normalt helt optimalt for min del, og det blir hovedregelen også i sommer. På hjemmekontoret er det gode forhold for produksjon, analyse, planlegging og videomøter med nordiske kollegaer, mens kontoret vårt på Rebel alltid er stimulerende med hyggelige og svært dyktige kollegaer. Privat har vi et hus i Värmland fra midten av 1800-tallet hvor nytt av året er strøm fra solcelleanlegg, og det gjør det unektelig både enklere og mer bærekraftig å kunne ta noen dager på torp-kontor enn da jeg måtte lade laptopen på aggregat.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Er med familie og venner, tar en båttur, stikker på sykkel- og gåturer i byen og marka og gjør litt hagearbeid og små forbedringsprosjekt i heimen. Med det været vi har hatt hittil i juli har det blitt mindre bading enn en kunne håpe på, samtidig er følelsen av å endelig få kjørt skrot fra boden til gjenbruksstasjonen også helt super. Etter arbeidstid på torpet får jeg utløp for å drive med helt andre ting enn jeg gjør på jobb og som i tillegg gir veldig konkrete resultat. I år går det i snekring av nye soverom i et tidligere råloft, og ny trapp til 2. etasje i stabburet har det også blitt.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Redpill Linpros egen podcast IT Talks anbefaler jeg til alle, og også Norsk sikkerhetsmyndighets podcast. Utover det tar jeg sjansen på å anbefale årets favorittdessert i familien som er like god som enkel å lage; dekk bunnen av en ildfast form med f.eks. rabarbra, ferske og/eller frosne bær og dryss over litt sukker. Lag nok smuldrete deig av 1/3 hvetemel, 1/3 sukker og 1/3 smør til at det nesten dekker bærene. Stek i ovn til toppen er gyllen og server varm til vaniljeis. Sjelden har veien til heltestatus vært kortere.