SAMARBEID: Nordensjef i Visa Henning Holtan (t.h.), Adm. direktør i Vipps Rune Garborg og Berit Svendsen, Leder Vipps internasjonal. (Foto: Morten Brakestad)
SAMARBEID: Nordensjef i Visa Henning Holtan (t.h.), Adm. direktør i Vipps Rune Garborg og Berit Svendsen, Leder Vipps internasjonal. (Foto: Morten Brakestad)

Visa og Vipps samarbeider om mobil lommebok i Europa

Vil utvikle enklere løsninger til kundene.

Publisert Sist oppdatert

Vipps inngår strategisk samarbeid med Visa for å utvikle en mobil lommebok i Europa. Sammen skal de gjøre det mulig for banker og kortutstedere i Europa å tilby smartere og enklere løsninger til deres kunder. 

Europeiske banker har i dag høye kostnader knyttet til håndtering av kontanter, og land som Tyskland og Irland utgjør fortsattkontanter majoriteten av betalingene. Vipps og Visa vil med dette partnerskapet samtidig kutte investeringskostnadene for banker som ellers måtte utvikle egne løsninger for mobilbetaling, heter det i en melding fra Vipps.

Bra for den internasjonale satsingen

Partnerskapet mellom Visa og Vipps vil gi banker og kortutstedere en mobil lommebok som er enkel å ta i bruk og som bidrar til å øke bruken av digitale betalinger.

Som en del av partnerskapet, drar løsningene fordel av tilgangen til API-nettverket til Visa, slik at kontinuerlige forbedringer understøttes av betalingssikkerheten og teknologien til Visa.

Over 80 prosent av Norges befolkning er Vippsere. Dette har skapt internasjonal oppmerksomhet, og avtalen med Visa vil forsterke den internasjonale satsingen og gi tilgang til nye markeder for det norske fintech-selskapet.

- Samarbeid er helt sentralt i vår strategi for å lykkes internasjonalt. Med Visa som er verdensledende innen digitale betalinger og Vipps, verdens mest suksessfulle bankdrevne mobile lommebok, er vi sikre på at samarbeidet skaper magi. Vi skal bruke vår erfaring og kompetanse på å skape forenkling i verdensklasse gjennom løsninger som begeistrer folk utenfor landegrensene på samme måte som vi har gjort i Norge, sier Rune Garborg i Vipps, i meldingen.