SOMMERKONTORET

IDYLL: Øyvind i Skatteetaten benytter sommerkontoret til å jobbe på båten. (Foto: Privat)
IDYLL: Øyvind i Skatteetaten benytter sommerkontoret til å jobbe på båten. (Foto: Privat)

Sommeren gir mulighet for båtkontor

Øyvind Haugmoen og Johanna Anker Kulmus i Skatteetaten forteller om en sommer med bading og båtturer.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Øyvind er leder for Ikt Sikkerhetsseksjonen i Skatteetaten. Johanna er teamleder og utvikling for et team som jobber med automatisering (DevOps) og plattformutvikling.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– Det innebærer å skrive infrastruktur som kode for selvbetjent data - og analyseplattform i sky. I sommer skal jeg jobbe med å verfisere/avkrefte hypoteser om arkitektur på dataplattformen. I tillegg ønsker vi å utvikle og teste nytt deploymentmønster for ulike miljøer i skyen, og videreutvikle pipelines samt Terraform moduler. Også ble jeg inspirert av NAV til å lage Skatteetatens egne TechRadar, forteller Johanna.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Det er en tid hvor man alltid får gjort masse. Stile og rolig for å planlegge 2.halvårs aktiviteter, sier Øyvind.

Johanna syns det er helt nydelig å jobbe i sommerferien.

BALKONGKONTOR: Når været tillater det syns Johanna i Skatteetaten det er fint å ta kontoret på balkongen. (Foto: Privat)
BALKONGKONTOR: Når været tillater det syns Johanna i Skatteetaten det er fint å ta kontoret på balkongen. (Foto: Privat)

– Kalenderen blir tommere og man har tid til å dypdykke inn i problemstillinger og utforske uten for mange avbrudd i form av møter. Det er som regel god stemning på kontoret, i tillegg har vi circa 20 sommerstudenter inne og jeg synes alltid det er hyggelig å bli kjent med nye mennesker, forteller hun.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Jeg elsker å være på kontoret fordi jeg synes det er koselig å møte kollegaer fysisk og ofte føler meg litt alene hjemme, men er ikke feil å ta standup på balkongen når været tillater det, sier Johanna.

Øyvind har hjemmekontor eller båttkontor.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– På dagsturer i sjekta mellom holmer og skjær eller jeg tar imot feriegjester, sier Øyvind.

Johanna på sin side bader (masse), trener og går ut og spiser og tar noe godt å drikke med kollegaer i solen etter jobb. Hun har også akkurat tatt våttkort, så skal heller ikke se bortifra en kajakktur i Oslofjorden.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Nasjonal Sikkerhetsmyndighet sin Podcast eller reisebøker om Italia, også et bra sted å være i ferier, mener Øyvind.

– Jeg elsker Smidigpodden! Anbefales for alle som er opptatt av teamarbeid og smidige arbeidsmetoder. I tillegg vil jeg anbefale boken "The Culture Code: The Secrets of Highly Successful Groups". Veldig interesant bok hvor jeg lærte veldig mye om meg selv og hvordan jeg kan forbedre meg som teamleder, forteller Johanna.

Øyvind har også en anbefaling til andre:

– Sett av tid til de dagene med godt vær, ta vare på deg selv og familien og lad batteriene.