Foto: Trimble
Foto: Trimble

SketchUp for iPad lansert

Trimble har bygd ferdig fundamentet og holder mønsåsfest for SketchUp for iPad.

Publisert

Trimble har lansert den offisielle versjonen av SketchUp for iPad etter en runde med beta-testing.

Det er første versjon, men det skisse-baserte 3D-modelleringsverktøyet har allerede mange funksjoner man vil kjenne fra Mac-versjonen. Her har du en super anvendelse for iPad Pro med penn.

Interiørarkitekter, scenografer, ingeniører, arkitekter og dess like bruker kanskje allerede SketchUp på en Mac, og nå kan man bruke iPad'ens berøringsskjerm eller Apple Pencil for å bli enda friere i skisseringen. Og takket vært AI (kunstig intelligens) så får du også tilgang til en funksjon som lar deg drodle fritt på skjermen, for så å få det omsatt i en presis figur.

SketchUp er kjent for å være intuitivt, enkelt å bruke men samtidig også nyttig. Det er ikke en fullblods CAD- eller BIM-pakke, men kan fungere som et fint supplement. Du kan bruke det samme filformat SKP som på skrivebordet, og om ikke annet så er det også mulig å bruke appen for å presentere design på den mobile enheten.

En annen fiffig funksjon er det å kunne skissere med finger eller penn rett i en 3D-modell, og så utforske dette interaktivt. Det blir som å legge på teksturer og materialer på direkten. Denne drodlingen kan så danne grunnlaget for videre modellering.

I lys av dette så er det altså et kommersielt produkt som du trenger en årlig lisens til, men det finnes også en rimelig inngangspakke med noe forenklet funksjonalitet. Også studenter og skoler har tilgang til subsidierte priser.

Du kan lese mer om SketchUp for iPad hos Trimble her. Sjekk ut et eksempel på live-modellering i videoen nedenfor. Du finner appen i AppStore ved å trykke på knappen under.

Download on the App Store