PÅ JOBB: Samarbeid er viktig. Fra venstre Hanne-Grete Alvheim, Elias Sebastian Offersoe Orrem og Joakim Ness. (Foto: Webstep)
PÅ JOBB: Samarbeid er viktig. Fra venstre Hanne-Grete Alvheim, Elias Sebastian Offersoe Orrem og Joakim Ness. (Foto: Webstep)

Hacket seg til sommerjobb

Teknologistudenter ved NTNU vant hackathon – og fikk sommerjobb som utviklere hos Webstep i Trondheim.

StartNTNU, en studentorganisasjon fokusert på innovasjon, kjørte høsten 2021 sitt årlige Start Code hackathon for studenter ved NTNU. Deltakelse i hackatonet ledet til sommerjobb på et prosjekt i Domstoladministrasjonen for noen heldige studenter. Det melder Webstep på sine nettsider.

– Vi jobber for at innovasjonsmiljøet på NTNU skal vokse og bli enda bedre. Gjennom hackathons gir vi teknologistudentene mulighet til å bli kjent med potensielle arbeidsgivere i regionen, sier prosjektleder Julia Rudby ved StartNTNU.

Oppgaven var å bruke smarte algoritmer for å innrede et kontorlokale mest mulig optimalt. Vinnerlaget, bestående av blant andre Hanne-Grete Alvheim, Joakim Ness og Elias Sebastian Offersoe Orrem, fikk i sommer muligheten til å jobbe på et prosjekt for Domstoladministrasjonen (DA), som administrerer rettsinstansene i Norge.

– Det er utrolig motiverende å få lov til å jobbe med reelle kundeutfordringer. Deltakerne på laget vårt har litt ulik bakgrunn, og det bidrar til at vi hele tiden utfordrer hverandre. Det er viktig for å komme frem til de beste løsningene, sier Offersoe Orrem om sommerjobbingen.

Automatisering

DA hadde meldt inn et behov for å digitalisere prosessen knyttet til godkjenning av advokater med møterett for høyesterett. Med hjelp fra NTNU-studentene skal løsningen som utvikles erstatte dagens løsning basert på et regneark. Det gir Høyesterett en mer automatisert prosess og bedre oversikt over status på godkjenningsprosessen.

– Oppdraget ble godt spekket fra vår side. Leveransene fra studentene er jevnt over veldig gode, og vi har meget gode erfaringer med å jobbe tett med både Webstep og StartNTNU for å sikre studentene relevant erfaring. Dette sommerprosjektet er ikke bare viktig for Høyesterett, men kommer hele samfunnet til gode, sier Mats Berg, seksjonssjef for applikasjoner i Domstoladministrasjonen.