LANDEVEI: Bendik Netland Hulløen i Sopra Steria har blitt veldig glad i landeveissykling de siste årene, og prøver å få til noen turer ila. uka. (Alle foto: privat)

Fotball og sykkel. Og is på takterrassen.

SOMMERKONTORET: Bendik Netland Hulløen i Sopra Steria er prosjektleder for gjennomføring av sommerjobbene på avdelingen denne sommeren. Han får likevel tid til å ta seg noen turer på sykkelen.

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

 Sopra Steria. Til vanlig jobber jeg som Incident & Problem Manager på et kundeteam på driftsavdelingen til Digital Platform Services, DPS-O. I sommer er jeg også prosjektleder for gjennomføring av sommerjobbene i DPS. Her har jeg ansvaret for prosjektfordeling, koordinering med veiledere, gjennnomføring av fagdag, sosiale kvelder og sluttsamtaler. I DPS har vi 25 flinke veiledere som følger opp våre 24 studenter i det daglige arbeidet, slik at de får tett oppfølging. Studentene er fordelt på 7 ulike prosjekter hvor de arbeider innen sikkerhet, digital workflow, digital workplace og skytjenester. Min viktigste oppgave er å sikre at studentene trives i arbeidshverdagen, og være en de kan gå til om det skulle være noe.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Selv om det er sol ute er det ikke så verst å være på jobb om sommeren. Det er roligere på kontoret med mer arbeidsro, så jeg får gjort oppgaver som har blitt utsatt gjennom en hektisk vår. Det er også deiligere med lunsj og is på takterrassen.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Vanlig kontor er best! Både fordi de sosiale pausene gjør hverdagen bedre og siden arbeidsdagen blir mer effektiv. Det er lettere å gjøre raske avklaringer face-to-face! Etter et halvår med skriving av masteroppgave på corona-kontor er jeg veldig takknemlig for kontor fylt med hyggelig mennesker!

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Jeg har blitt veldig glad i landeveissykling de siste årene, og prøver å få til noen turer ila. uka. Bortsett fra det prøver jeg bruke tid med venner. Gjerne i strandkanten eller på en hyggelig restaurant!

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

 Jeg er ikke god på verken bok eller film, men det blir noen timer podkast. «Enkel servering» er nok favoritten om dagen, i tillegg til Papaya. Ellers må jeg som IK Start-fan og sørlending anbefale «Start en pod», om man vil høre på fotball-supportere som lider.

OSLOS BESTE? Bendik Netland Hulløen i Sopra Steria synes det er godt med lunsj og is på takterrassen, som han hevder har Oslos beste utsikt. Her på sommerfest med resten av teamet.