PÅ LAND OG TIL VANN: Erik Marcussen i Unit4 har en regel sammen med familien. Denne går ut på at de må bade en gang om dagen hele skoleferien, uansett vær. (Foto: privat)

Sommerkontoret: Bading - hver eneste dag

Erik Marcussen i Unit4 har parsellhage. Her tar han morgenkaffen på vei til jobb. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

 Unit4, Chief Architect

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Helt topp å jobbe i sommerferien. Mange prosjekter har naturlig slutt før ferietiden og det er ekstra tid til kreative oppgaver og forskning. Vi jobber med mange kollegaer i andre land som ofte har sin ferie senere enn i Norge, så det er fortsatt mye aktivitet. Men dagene på kontoret her i Nydalen i Oslo er roligere med mindre avbrytelser og tid for hyggelige avbrekk med lunch ute eller til og med en dukkert i Akerselva. 

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Vi har det fleksibelt med tanke på jobb hjemme, borte eller på kontoret. Selv liker jeg best å jobber fra kontoret vårt, en kort 10 minutters sykkeltur hjemmefra.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

 Jeg har parsellhage i Brobekk skolehage, og bruker å ha kaffe på vei til jobb tidlig morgen ute i det fri. På sommerens ettermiddager dyrker jeg og steller grønnsaker og lager mat ute sammen med familien. Vi har en regel at vi må bade en gang om dagen hele skoleferien, uansett vær. Trenger ikke være lange svømmeturer, men det får oss ut på små turer daglig.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

 Liker godt å høre på lange podcaster om samfunnsaktuelle saker og kunstig intelligens. Anbefaler derfor Lex Fridman podcast.