SOMMERKONTORET

TEKNOLOGIHUSET: Webstep holder til på Rebel, en hub for mange it-selskaper. Marianne er seniorkonsulent. (Foto: Otto Backer Solberg)
TEKNOLOGIHUSET: Webstep holder til på Rebel, en hub for mange it-selskaper. Marianne er seniorkonsulent. (Foto: Otto Backer Solberg)

– Det beste jeg vet er å være i kodebobla

Marianne Melhoos og Arne Måge er seniorkonsulenter i Webstep. På sommerkontoret er det is og rolige dager på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

–Jeg er fullstack senior-utvikler, og lager software-løsninger som apper, nettsider og API-er. Som fullstack-utvikler er jeg med å lage hele løsningen – fra start til slutt. Det gir meg mulighet til å jobbe med både brukerfokus og optimalisering av back-end. Det liker jeg, sier Marianne.

– Jeg er utleid som del av teamleveransene til Equinor. Her bygger vi fremoverlente løsninger som viser potensialet i linked-data, forteller Arne.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Jeg har tilgang på en fryser full av is, biljard og et herlig kjølig kontor med hyggelige kollegaer. Hva mer kan man ønske seg på et sommerkontor, spør Arne.

Marianne syns det er behagelig å jobbe i sommerferien.

– Når man bikker juli blir alt mer rolig og man får satt seg ned uten mange forstyrrelser. Det beste jeg vet er å være i kodebobla, og ikke nødvendigvis farte mellom møter. En annen ting jeg liker med å jobbe i sommerferien er at vi tar oss tid til is-pauser i ny og ne, sier Marianne.

Det er tydeligvis flust med is på Webstep-kontoret på Rebel.

GØY PÅ KONTORET: Biljard er et fint avbrekk i jobbsommeren. Arne er seniorkonsulent i Webstep. (Foto: Otto Backer Solberg)
GØY PÅ KONTORET: Biljard er et fint avbrekk i jobbsommeren. Arne er seniorkonsulent i Webstep. (Foto: Otto Backer Solberg)

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– All of the above, varierer etter hva slags grad av fokus en trenger og hvor lenge. Fleksibilitet er viktig for meg, og hos Webstep legger de stor vekt på å komme konsulentene i møte, sier Arne.

– En hybrid? Jeg er så heldig å ha kun 5 minutter gå-avstand til kontoret, så for meg liker jeg godt å møte kollegaene mine der. Jeg synes det er enklere å ta kjappe avklaringer når man sitter ved siden av hverandre. Nå som det er ferie, er det færre på kontoret, og da fungerer borte-kontor greit, sier Marianne. Hun nevner i likhet med Arne fleksibiliteten hun får:

– I fjor under pandemien bodde jeg og samboeren min 4 måneder i Nord-Norge. Det var luksus å ha kort vei til både hav og fjelltopper, og det kan godt tenkes at vi tar et par uker ekstra i sommer og jobber derfra også, sier hun.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– På fritiden er jeg leder for TENK (Teknologi-nettverket for Kvinner). Jeg vil at jenter skal være med å forme fremtiden, og 11. - 12.august arrangerer vi en to dagers gratis teknologicamp for jenter mellom 12-18 år i Oslo, Bergen og Trondheim. Mye av tiden min går derfor til å lande de siste detaljene før det braker løs. Ellers tilbringes mye av sommeren på fjelltopper i Nord-Norge og med kveldssol på terrassen i Nydalen, forteller Marianne.

Arne på sin side kommer til å buldre, grille og sysselsette ungene sine på 4 og 7 år.

– Det er viktig med balanse mellom jobb og fritid – særlig på sommeren, mener han.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Cixin Liu har skrevet en fascinerende sci-fi-bok The Three-body problem. Den anbefaler jeg som sommerlektyre, sier Arne (og Computerworld er helt enig med han der).

Marianne har klar beskjed:

– Jeg hører på mange forskjellige podcaster, alt fra true crime- til sladder-podcaster. Hvis du er glad i å løpe, men synes det er vanskelig å motivere deg i ferien, kan du prøve podcasten “Klar, ferdig, marathon!”. Her trenger du bare å snøre på deg skoene og trykke play, her får du servert intervaller på øret som drar deg gjennom økta!