NSB lanserer gratis internett

Allerede på onsdag kan de første togreisende nyte gratis nettilgang.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med onsdag 10. november blir det mulig å logge seg på gratis trådløst internett om bord i enkelte av NSBs regionale tog.

- Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis internett på tog, og derfor har vi besluttet at internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef Einar Enger i NSB i en pressemelding.

I løpet av 2011 skal de mest trafikkerte togstrekningene tilby gratis internett til de reisende.

Oslo-Skien først ut

Reisende på strekningen Skien-Lillehammer vil være de første som kan logge seg på internett på de fleste avgangene. Beslutningen om å tilby kundene gratis internett kom etter at NSB fullførte et pilotprosjekt på nettopp denne strekningen.

- Vi har bestemt oss for at kundene på strekningen Skien-Lillehammer skal være de første som kan nyte godt av NSBs nye tilbud. Dette vil gjøre det mulig for pendlere å starte arbeidsdagen i det de går på toget, sier Enger.

I desember vil det første toget på Østfoldbanen også kunne tilby passasjer gratis internettilgang, og reisende på strekningen Oslo-Lillehammer skal også få gratis nettilgang i løpet av året.

Alle regiontog i 2011

Internett vil fortløpende bli installert på NSBs regiontog over hele landet i løpet av 2011. Det betyr at også Østfoldbanen, Dovrebanen, Sørlandsbanen og Bergensbanen kan tilby gratis internett neste år.

Etterhvert som Jernbaneverket sikrer mobil- og bredbånddekning i tuneller rundt om i Norge, blir også kvaliteten på internett bedre i tiden fremover.

– Jeg er glad for at vi med dette styrker konkuransefortrinnet for toget, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

NSB har hittil operert med internett som en betaltjeneste på regiontog, og tilbudt såkalte Komfort-kunder gratis nettilgang inkludert i månedskortet.