TEST: Motorola Edge 20 Pro

KLEDELIG: Men kanskje litt kjedelig?
KLEDELIG: Men kanskje litt kjedelig?

Ikke rar nok

Motorola er på sitt beste når de lanserer noe annerledes. Edge 20 Pro blir for lik konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alltid lett å peke på mangler når det er lite av det, men Motorolas nye satsing i Edge-familien med Edge 20 virker kanskje litt uinspirert. Borte er nysatsingen og lekenheten vi så med G100 og tidligere modeller som den utmerkede og undervurderte Moto Z-serien.

Under panseret kjører Edge 20 Pro en meget habil Snapdragon 870-prosessor, med 12 gigabyte minne og 256 gigabyte lagringsplass. Oppdateringsfrekvensen på 144Hz gjør skjermen til en fryd å bruke, spesielt siden den bøyde delen av skjermen er mindre dramatisk enn i forgjengeren Edge.

Slik vi opplever med Nord 2 fra Oneplus er manglene få, vi kunne gjerne ønske oss trådløs lading og en skikkelig IP-sertifisering, men vi har heller ikke forventninger til dette i 7.000-kroners klassen. Motorola sier selv dette er den tynneste 5G-telefonen på markedet med rett under 7mm, og den føles unektelig god i hånden.

Kamerapakken leverer helt habile bilder, uten at det imponerer nevneverdig. Så lenge du har godt lys er det vanskelig å skille Motorola fra de beste telefonene, men i mørkere omgivelser sliter selv nattmodusen med å plukke opp detaljer. Laderen som følger med i esken ladet telefonen fra null til fulladet på rundt en time og 15 minutter; igjen helt ok men ikke akkurat revolusjonerende.

Edge 20 Pro er derimot kompatibel med Ready For-konseptet fra Motorola, og inkluderer også en USB-C til HDMI-kabelen i esken. Det er kanskje det mest spennende med telefonen, og for de som bruker mobilen som et reelt arbeidsverktøy kan dette være grunn alenen til å kjøpe telefonen.

All work and no play makes Jack a dull boy er en setning jeg får lyst til å skrive om Motorolas nye satsing. Det er absolutt ikke en dårlig telefon, heller tvert imot, men forventningene til noe annerledes er alltid til stede med Motorola. Og der er Edge 20 Pro rett og slett for normal.